Prof.univ.dr. MIHAIL-CRISTIAN NEGULESCU, CANDIDAT PMP LA CONDUCEREA CJ: ”Profesionalizarea deciziei la nivelul Consiliului Județean este obligatorie pentru o Strategie județeană de succes pentru perioada 2021-2027”

0
87

Doljul intră,începând cu 2021,într-o nouă etapă de dezvoltare.Vechea strategie de dezvoltare a județului expiră în acest an.Este nevoie de o nouă strategie de dezvoltare.Această strategie trebuie corelată atât cu obiectivele stabilite pentru Cadrul Financiar Multianual al UE(2021-2027), cât și cu obiectivul Green Deal, acela de a avea până în 2050 o Europa neutră din punct de vedere climatic.

O asemenea Strategie trebuie să valorifice toate tipurile de resurse financiare și de consiliere tehnică pe care Comisia Europeană le va mobiliza în favoarea  administrațiilor locale din Uniunea Europeană. Pentru ca acest lucru să devină realitate la nivelul Doljului este nevoie de o profesionalizare  a tuturor activităților din zona decizională a Consiliului Județean.

Trei condiții fundamentale

Citeste si :  Siegfried Muresan, europarlamentar PNL si vicepresedinte PPE: Re-Open EU: platforma web care ne va ajuta sa calatorim in siguranta in aceasta vara

Statutul de profesor în domeniul managementului serviciilor publice îmi permite să fac câteva propuneri publice pe care le voi aplica în situația în care votul doljenilor mă va onora cu poziția de Președinte al Consiliului Județean Dolj. Aceste propuneri sunt cu adevărat condiții fundamentale pentru succesul noii strategii județene de dezvoltare.

Prima propunere/condițieare în vedere funcționarea la nivelul CJ a unui Centru de excelență legislativăși operaționalăîn administrația  publică. Această structură poate  să funcționeze și ca o Unitate competitivă de atragere a fondurilor europene pe toate liniile de finanțare, inclusiv pe cele puțin sau deloc accesate până acum.

A doua propunere/condiție se referă la eficientizarea activității aparatului de specialitate al Consiliului Județean, inclusiv a instituțiilor, societăților și regiilor autonome din subordonarea sau în coordonarea Consiliului Județean.Încă sunt multe circuite birocratice care îngreunează atât punerea în executare a responsabilităților individuale cât și derularea unor proiecte, accelerarea unor proceduri care să ajute la optimizarea deciziilor și la implementarea lor.

A treia propunere/condiție, foarte importantă, o constituie creșterea transparenței administrative. Apreciez că publicarea în detaliu pe site-ul Consiliului Județean a execuției bugetare și a tuturor contractelor din bani publici este absolut necesară, ca de altfel și a salariilor, respectiv a responsabilităților din fișele posturilor celor care lucrează în instituție.

 Cetățenii au dreptul să știe, în timp real, pe ce se cheltuie banii din taxele și impozitele lor, dacă salariile primite de funcționari și experți sunt recompensa potrivită pentru competența și efortul lor.

Sunt Prof.univ.dr.Mihail-Cristian Negulescu, candidat al Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Dolj și vă îndemn să veniți la vot.

VOTAȚI   MIHAIL CRISTIAN NEGULESCU

Citeste si :  ALDE DOLJ: DREPTURILE UNIVERSALE ALE COPILULUI TREBUIE RESPECTATE SI IN CAZUL ROMANILOR DIN AUSTRIA

PREȘEDINTE CONSILIU JUDEȚEAN.

Comandat de PMP Dolj, executat de SC. NAIRAM MEDIA EVENTS SRL, cod AEP 21200020

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.