Programul 'Rabla' pentru electrocasnice 1Ministerul Mediului da startul programului ‘Rabla’ pentru electrocasnice. Pe scurt, romanii vor primi vouchere pentru achizitia de aparatura electrica si electrocasnica de ultima generatie, cu conditia sa dea la schimb produse vechi. Sumele sunt diferite in functie de produsul casat, spre exemplu, 200 de lei pentru masini de spalat rufe si pana la 400 de lei pentru combine frigorifice vechi, care au consum ridicat.

Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a explicat ca: “Asa cum am promis, si ieri am postat pe site-ul ministerului programul. Echipamentele eletrice si eletrocasnice vor putea sa fie inlocuite cu unele noi care sa consume mult mai putin. In primul rand este un program – pilot. A fost aprobata suma de 20.000.000 de lei. De ieri, avem 10 zile de dezbatere publica, apoi va urma perioada de selectare a comerciantilor”.

Programul, denumit Rabla pentru electrocasnice, este valabil in cazul achizitionarii de echipamente electrice si electronice de uz casnic, cu eficienta energetica clasa A++, A+++, din urmatoarele categorii: masini de spalat rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice si aparate de aer conditionat.
Pentru a beneficia de finantare, doritorii trebuie sa acceseze aplicatia electronica de pe website-ul Administratiei Fondului pentru Mediu si sa urmeze pasii de inscriere in program, pana la completarea cu succes a acestora. Ulterior, solicitantii se vor pr ezenta la unul dintr e comerciantii validati, de unde vor achizitiona echipamentul dorit. Suma finantata se scade de catre comerciant din valoarea totala a facturii echipamentelor achizitionate prin program (TVA inclus), iar diferenta va fi suportata de catre persoana fizica, din surse proprii. „In functie de interesul manifestat pentru program, acesta va putea fi completat si cu alte tipuri de echipamente”, a declarat vicepremierul Gratiela Ga vrilescu, ministru al M ediului. „Este important de precizat ca persoana fizica beneficiaza de valoarea unui voucher la achizitionarea unui echipament eligibil, in schimbul predarii unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face in sist em 1:1 ”, subliniaza comunicatul Ministerului Mediului. Astfel, se pot achizitiona mai mult e echipamente in schimbul predarii unui numar echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astf el, in mod corespunzator, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie. Proiectul se afla in consultare publica pentru o perioada de 10 zile.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  Ziua Independentei de Stat a Romaniei organizata si la Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.