Proiecte Erasmus+ la SCOALA PROFESIONALA DANETI

0
39

Scoala Profesionala Daneti” din localitatea Daneti, Dolj face parte din nou din lista scolilor care au obtinut granturi pentru proiectele depuse la ,,Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale in anul scolar 2019-2020.

Parteneriatul strategic pentru sustinerea schimbului de bune practici in domeniul scolar, schimb interscolar -”Butterfly Effect to Maths with Stem”, identificat cu numarul de referinta 2020-1-LT01-KA229-077854_2, este un proiect european al carui coordonator este unitatea scolara ,,Rigas 80 vidusskol” din Lituania ce se va desfasura in perioada 1 noiembrie 2020-31 octombrie 2022 si al carui partener in derularea proiectului a devenit ,,Scoala Profesionala Daneti” din Romania.

Citeste si :  Bilanțul românilor morți din cauza coronavirusului ajunge la 100 de persoane, în străinătate

Celelalte unitati scolare partenere ale proiectului Erasmus+ KA229-”Butterfly Effect to Maths with Stem” sunt ,,Esprominho”-Portugalia, ,,OSNOVNA SKOLA FRA KAJE ADZICA”-Croatia si ,,CIGLI IMKB MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI”-Turcia.
”Butterfly Effect to Maths with Stem”” este un proiect ce reuneste experienta a 5 tari cu diferite resurse materiale si ofera copiilor si cadrelor didactice posibilitatea de a interactiona cu elevi si profesori din medii europene culturale diferite.

Prioritatea acestui proiect este de imbunatatire a competentelor elevilor si cresterea interesului lor pentru stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.
Obiectivele de baza ale acestui proiect sunt: dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor; corelarea cunostintelor elevilor la matematica cu situatiile practice din viata reala; rezolvarea problemelor de matematica cu ajutorul tehnologiei; invatarea bazata pe proiecte in cadrul Stem (Stiinta, Tehnologie,Matematica, Inginerie); imbunatatirea competentele de invatare pe tot parcursul vietii elevilor si profesorilor etc.

Citeste si :  300.000 de masti de protectie au ajuns, astazi, in tara

Pe parcursul proiectului vor exista 3 intalniri pentru formarea si instruirea cadrelor didactice la care vor participa cate 5 cadre didactice de la fiecare unitate scolara si 2 schimburi de experienta la care vor participa cate 3 elevi si 2 cadre didactice din fiecare tara partenera.
Astfel, cadrele didactice si elevii vor fi instruiti si familiarizati cu aplicarea si utilizarea de lectii STEM la clasa invatand diverse aplicatii informatice de rezolvare a problemelor de matematica si nu numai in cadrul mobilitatilor.

Proiectul ”Butterfly Effect to Maths with Stem”-KA229, al carui coordonator la nivelul scolii este doamna Ciobotea (Marinescu) Madalina-Angela, nu este singurul proiect Erasmus+ al ,,Scolii Profesionale Daneti”, Dolj, scoala fiind coordonatorul unui alt proiect european KA229-”Diagnose Nature&Preserve Nature”, numar de referinta 2019-1-RO01-KA229-063028_1, aflat in derulare si care se va finaliza la data de 30.09.2021.

Citeste si :  Fotbal : Franta castiga al doilea Mondial din istorie! Franta - Croatia 4-2

 

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.