Proiectele privind autonomia Ţinutului Secuiesc au fost respinse de Senat!

0
146

Senatul a respins, vineri, în calitate de for legislativ decizional, trei proiecte referitoare la autonomia ţinutului secuiesc, iniţiate de doi deputaţi UDMR – Kulcsár-Terza József-György şi Zakarias Zoltán.

Cele trei proiecte referitoare la autonomia ţinutului secuiesc,au fost respinse de Senat cu 104 voturi pentru și 8 împotrivă.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a afirmat de la tribună că „noi trebuie să ne păstrăm statul unitar, suveran și independent, așa cum este prevăzut în Constituție”.

Fostul ministru Marcel Vela a cerut încetarea dezbaterilor pe aceste „teme false”, care „înfierbântă societatea” și nu fac bine nimănui din România.

Senatorul PSD, Titus Corlățean a menționat „discuția legată de regiuni”. „Eu însă sper la o acel tip de finalizare a descentralizării, deplasarea de competențe și resurse, care să permită o dezvoltare reală a României, pe criterii administrative și economice, însă, și nu de natură etnică”, a spus fostul ministru de Externe.

USR a transmis că această inițiativă este o „ciorbă râncedă pe care aripa extremistă din UDMR încearcă să o reîncălzească o dată la 2-3 ani.”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.