Proiectul ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023 a ajuns la final

0
294

Proiectul ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023 a ajuns la final 1Baroul Dolj, in calitate de beneficiar, a organizat la sediul sau din Craiova, Bdul Carol I, Nr.1, Bl.17 D mezanin, in ziua de joi, 4 octombrie 2018, incepand cu ora 14.00, Conferinta de presa de inchidere a proiectului ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023, Cod sistem ROBG-162, pe care il implementeaza in parteneriat cu Baroul Vidin.
Proiectul a fost finantat in cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria (program finantat de UE din Fondul European de Dezvoltare Regionala), Axa Prioritara 4 „O regiune calificata si incluziva“, Obiectivul Specific „Incurajarea integrarii zonei transfrontaliere in privinta ocuparii si mobilitatii fortei de munca“.
Valoarea totala a proiectului este de 430.114,34 Euro, din care sprijinul acordat de catre Uniunea Europeana este in valoare de 365.597,19 Euro, iar contributia de la bugetele de stat ale Romaniei si Bulgariei este in suma de 55.914,86 Euro. Contributia proprie a partenerilor de proiect este de 8.602,29 euro.
La conferinta de presa vor lua cuvantul avocat Lucian Bernd Sauleanu, decanul Baroului Dolj, avocat Kiril Gruev, decanul Baroului Vidin si Constantin-Adi Gavrila, managerul proiectului.
Proiectul a urmarit incurajarea ocuparii si mobilitatii fortei de munca in domeniul juridic in zona Dolj – Vidin prin crearea unei retele de centre care furnizeaza populatiei servicii de informare si consultanta juridica, dar si prin participarea grupului tinta (312 persoane) la conferinte stiintifice pe teme juridice in Romania si Bulgaria, cursuri de limba straina (limba romana si limba bulgara).
Au fost organizate cursuri de specialitate juridica in domenii precum migratia transfrontaliera, legislatia muncii si securitatea sociala transfrontaliera, dreptul fiscal transfrontalier, dreptul comercial transfrontalier, reglementarile transfrontaliere in domeniul transporturilor si patrimoniului cultural sau dreptul penal transfrontalier.
Proiectul a adus oportunitati noi pentru grupul tinta si pentru avocatii din barourile din Dolj si Vidin prin realizarea unui studiu si a unei strategiei comune transfrontaliere pentru angajabilitatea si mobilitatea fortei de munca in domeniul juridic.
A fost creata si dezvoltata o baza de date comuna, pentru o mai buna ocupare si activare a mobilitatii fortei de munca in zona de granita. Aceasta baza de date contine informatii despre legislatia in domeniul juridic, a celor doua tari, angajatorii din zona transfrontaliera din domeniul juridic precum si rezultatele studiului si ale strategiei ce au fost elaborate in cadrul proiectului.
De altfel, proiectul va avea impact asupra populatiei din zona de granita si dupa perioada de implementare, prin baza de date si prin cele doua Centre Juridice Transfrontaliere care vor continua sa furnizeze consultanta si informatii din domeniul juridic.
In plus fata de beneficiile ocazionate de activitatile sale, proiectul ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field” a fost o oportunitate de dezvoltare a capacitatii institutionale a Baroului Dolj si a Baroului Vidin de a implementa proiecte cu finantare europeana, fiind formata o echipa coordonata de managerul acestui proiect.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.