Propusa de PSD pentru functia de ministru al Justitiei, Dana Girbovan si-a dat demisia din magistratura

0
235

Propusa de PSD pentru functia de ministru al Justitiei, judecatoare Dana Girbovan si-a inaintat demisia din magistratura. Garbovan anunta acest demers pe o retea de socializare.
”Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura.

In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, a scris Girbovan pe Facebook.

Contestata de presa dar si de fosti colegi din magistratura, Girbovan a declarat ca ”Asocierea numelui meu de sustinerea OUG13 e un fake news. Ce am sustinut, in fapt, dupa adoptarea OUG 13, a fost necesitatea punerii in acord a definitiei abuzului in serviciu cu decizia CCR care prevedea prag valoric. In ciuda deciziilor repetate ale Curtii constitutionale, abuzul in serviciu in continuarea nu are o reglementare in acord cu Constitutia in Romania, fapt ce naste probleme foarte serioase in practica”, a declarat Dana Girbovan.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.