Protest al cadrelor didactice ale Colegiului Stefan Odobleja in fata Primariei Craiova

0
167

Azi a avut loc un protest al cadrelor didactice ale Colegiului Stefan Odobleja in fata Primariei Craiova . Ca de fiecare data , profesorii au fost redirectionati catre intrarea in Primaria Craiovei laterala pentru a putea protesta . Dupa discutiile cu viceprimarul Stelian Baragan tinute pe holurile primariei , cadrele didactice au mers in fata Primariei Craiova .

Am discutat cu o parte din cadrele didactie ale Colegiului Stefan Odobleja care ne-au declarat : “Ce se intampla care este situatia in momentul de fata liceul nostru. Aceeasi de la inceputul anului scolar. Nu avem spatiu. Asta s-a intamplat in urma unei hotarari a Consiliului Local. Ce au facut autoritatile pana in acest moment? Nimic. Am vazut ca astazi nici in primarie nu s-au sinchisit sa primeasca de la mama natura vreo solutie pentru ca am fost de nenumarate. Putem spune ca avem spatiu.

Citeste si :  Mihail Genoiu : Meciuri pe Oblemenco, din octombrie!

Am oferit mai multe solutii pe care le- am oferit Primariei,Consiliului Local, inspectoratului scolar. Mai intai sunt alte cladiri din oras care apartin Ministerului Educatiei Nationale si care nu au fost folosite. Este scoala Stefan Obedeanu ,Scoala nr. 1. Este scoala numarul 3.

Deranjeaza foarte rau Colegiul stefan Odobleja, un colegiu cu traditie formata din patru unitati de invatamant: Grupul scolar Industrial Electroputere, Industrial Constructii de Masini , Liceul de Informatica Stefan Odobleja, Colegiul Tehnic Ion Mincu Craiova. in acest spatiu la Odobleja functioneaza.

Cu toate acestea Colegiul Stefan Odobleja este o scoala apreciata astazi in judet in oras si chiar international.
Avem Titlul de excelenta pentru invatamantul tehnic. Avem proiecte europene, proiecte Erasmus pentru multi dintre elevii nostri. Putem sa participam la competitii la olimpiadele scolare, nationale si cu toate acestea suntem o scoala buna unde vin copiii.

Pana anul acesta planul de scolarizare s-a facut suta la suta din vara. Sunt dosare intregi cu adrese care au fost depuse la primarie. Am venit aproape in fiecare zi chiar si in aceasta vara la Primarie. Sa faca ceva pentru. invatamantul de la Odobleja si in general pentru invatamantul romanesc. S-au incalcat legea invatamantului. Elevii nostri au fost discriminati. Noi profesorii am ajuns intr-o stare de stres.

Citeste si :  Primaria Craiova ignora cererea depusa de Universitatea Craiova!

Foarte grava din acest motiv ne-am si imbolnavit foarte mult. Noi nu stim cum va incepe anul scolar . Cu ghiozdanul in spate se muta la fiecare ora dintr-o sala de clasa in alta. Ne e frica sa venim. La primarie am fost de multe ori impinsi si jigniti. Nu stiu ce trebuie sa mai facem. Asta este forma prin care dupa un an am inceput sa ne mai pare rau ca s-a intamplat.”

Citeste si :  Adio proteste in Craiova ! Primaria Craiova si-a facut lectiile ..

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.