Containerele ingropate reprezinta in acest moment cea mai mare problema a Consiliului Judetean Dolj cat si a Primariei Craiova pentru ca termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit de 3 ori pana acum .
„Suntem din nou în pragul de a prelungi contractul. Plătim cu peste o mie de euro containerul mai scump. Și noi și consiliul județean am făcut două consultări către Direcția de achiziții publice, am primit răspunsuri, am demonstrat cu facturi că noi le plătim mai scumpe, conform instrucțiunii ANAF nr. 2, întrucât nu s-a prelungit din cauza noastră. Trebuie să ne plătească costurile de achiziție, însă nu au luat nicio măsură. Vin și invocă fel și fel de motive. (…) Ei au invocat în instanță faptul că era previzibil că acest contract se va prelungi, în condițiile în care a fost o licitație publică. Fără să spună că am avut ședință împreună, nu vă spun unde, îmi zic domnule Croitoru, finalizați-le și noi le luăm în primire. Și nu vă spun că noi le-am finalizat, dar ei aruncă la noi că nu ne facem treaba. Credeți că nu suntem în stare cu toți oamenii aceștia, în 20 de zile, să termin? Ba da! Dar nu termin! Ei vor să vând sub preț. Am fost amenințat că, dacă renunț la contract, nu o să am nicio problemă din punct de vedere legal, fiindcă am dreptate, dar să am grijă cu restul. Mi s-a spus clar că, din punct de vedere juridic, nu o să fie nicio problemă legală, dar după aceea se va resfrânge totul asupra mea și a societății mele. Sunt niște javre ordinare”, a declarat Marius Croitoru, citat de site-ul ziaruldecraiova.ro.
Contractul pentru construirea, în Craiova, a 438 de platforme pentru containerele îngropate, derulat prin Masterplanul de deșeuri al județului, a fost atribuit firmei EWT SRL în anul 2018, iar termenul de finalizare era 2018. De atunci, contractul a fost prelungit de șase ori, termenul pentru predarea platformelor fiind finalul acestei luni. Până acum, au fost finalizate aproape 280 de platforme. Șansele ca toate platformele să fie predate însă sunt aproape nule, constructorul spunând că, cel mai devreme, acestea ar putea fi gata la finalul anului. Scandalul iscat acum încurcă și mai mult lucurile, astfel că nu este exclus să se ajungă în situația în care CJ Dolj va fi obligat să reia procedurile de licitație pentru platformele rămase de construit, ceea ce înseamnă, automat, câțiva ani pierduți.
Adevarul este defapt altul .. Primaria Craiova si Consiliul Judetean Dolj nu pot sa prelungeasca aceste termene . Deja au fost prelungite de 3 ori iar fiind vorba de fonduri europene, situatia este foarte dificila pentru cele 2 .
Sa nu uitam de sedința extraordinara a Consiliului Local Craiova, din data de 10.06 2021.
O sedinta cu scandal pentru ca Primaria Craiovei si ADI ECODOLJ, conduse de Lia Olguța Vasilescu si Adela Placintescu – purtatorul de vorbe al Grupului Iridex in județul Dolj, au impus o hotarare Consiliului Local Craiova, prin care urmeaza sa fie achiziționate 1120 de containere de suprafața, de catre Grupul IRIDEX, in valoare totala 12.989.147,36 Lei fara TVA.
Firma care le va achizitiona este fix firma care azi a protestat in fata CJ Dolj : SC European Waste Technology SRL.
Astazi, patronul firmei SC EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY SRL a blocat cu utilaje strada din fața Consiliului Județean Dolj. El susține ca a fost amenințat de angajații CJ Dolj, ca va avea probleme cu firma dupa terminarea contractului.
Views: 1