Protest soc in Teleorman

0
119

Protest soc in Teleorman 1Protest-SOC in Teleorman! Rezervisti din MApN, ministerul de interne si SRI au protestat in fata sediilor PSD si ALDE din Alexandria! Rezervistii din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si SRI au pichetat, marti, sediile filialelor judetene ale partidelor aflate la guvernare si au intocmit o lista de revendicari pe care au inmanat-o decidentilor politici.

Aproximativ 30 de rezervisti din cadrul MApN, MAI si SRI si-au prezentat nemultumirile in fata reprezentantilor in judetul Teleorman ai PSD si ALDE. Acestia cer reprezentantilor partidelor de guvernamant, printre altele, actualizarea pensiei militare de stat, acordarea pensiei suplimentare bazata pe contributia voluntara a cadrelor militare in activitate si repunerea in plata a pensiei cuvenite pentru stagiul de contributie ca civil, suplimentar de pensia militara de stat.

„Am inaintat note de protest partidelor de guvernamant si nu ascundem faptul ca urmeaza si celelalte partide, din opozitie. Ne expunem referitor la partidele de opozitie prin faptul ca s-au si exprimat deja ca doresc sa schimbe Legea privind pensiile. Persista acea amestecare a pensiilor speciale pe care, considera dansii, le primesc si militarii”, a declarat col (r) Emilian Orodel, reprezentantul rezervistilor.

Potrivit acestuia, protestatarii au fost primiti la sediul PSD Teleorman de primarul municipiului Alexandria, Victor Dragusin, caruia i-au inmanat nota de protest precum si o nota cu revendicarile lor, care sunt pe mai multe paliere.

„Sunt lucruri care exprima unele neajunsuri, ilegalitati, nedreptati, chiar discriminari care s-au acumulat si s-au facut de toate guvernarile, din 2010, inclusiv de guvernarea precedenta, care, desi a primit de la Presedintie si Parlament si toti factorii militari si politici decidenti aceste revendicari, insista ca nu a inteles clar ce mai au rezervistii militari de rezolvat. Dansii considera ca avem pensii onorabile”, a precizat col (r) Emilian Orodel.

La sediul ALDE, rezervistii au fost primiti de vicepresedintele organizatiei judetene, Virgiliu Cocosila, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean.

„Si domnul Victor Dragusin si domnul Cocosila au retinut doleantele noastre, pe care le-am lasat si in scris, si au promis ca le vor aduce la cunostinta deputatilor de Teleorman si presedintilor care nu au fost astazi prezenti, dar si presedintilor pe tara ai PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu. Vor urma si alte forme de protest in cadrul Forumului structurilor asociative, care insumeaza peste 170.000 de rezervisti la nivel national. Plecam cu speranta si cu optimismul ca doleantele noastre vor fi receptate si intelese si ca se vor gasi solutii”, a spus reprezentantul rezervistilor.

Reprezentantii filialelor judetene ale PSD si ALDE le-au promis rezervistilor ca doleantele lor vor ajunge la decidenti.

„Am inteles cam care ar fi revendicarile dumneavoastra si va asigur ca voi merge si voi transmite celor in drept toate aceste subiecte care, citindu-le, mi se par de bun simt. Eu cred ca Parlamentul, Guvernul, atat timp cat au promis ca vor creste veniturile romanilor, banuiesc ca si de acest subiect, care este in dezbatere, vor tine cont”, le-a transmis primarul Alexandriei, Victor Dragusin.

„Am luat cunostinta de problemele pe care dumneavoastra le-ati ridicat. Sunt revendicari de buna credinta, lucruri pe care si eu le cunosteam. Meritati sa fie rezolvate cat mai multe din aceste probleme. Eu mi-am luat angajamentul ca, in cursul zilei de astazi, le voi transmite personal domnului deputat Calota Ica si domnului presedinte Calin Popescu-Tariceanu si ii voi ruga sa rezolve cat mai multe din aceste probleme. Nu sunt lucruri care nu se pot rezolva si imi pare rau ca eu nu pot sa va ajut. Va cunosc activitatea si am mare respect pentru armata tarii noastre, pentru ca dumneavoastra impreuna cu jandarmii, cu pompierii, faceti parte din armata tarii. Imi pare rau ca s-a ajuns la aceasta situatie, dar sper ca se vor rezolva lucrurile si vom merge spre mai bine”, a spus vicepresedintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocosila.

Rezervistii spun ca, in perioada urmatoare, vor mai avea loc si alte proteste.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.