Protest USR si PNL în fata salii unde are loc sedinta PSD

0
188
Protest USR si PNL în fata salii unde are loc sedinta PSD 1
Protest USR si PNL în fata salii unde are loc sedinta PSD

Mai mulţi senatori şi deputaţi ai USR, cărora ulterior li s-au alăturat şi câţiva liberali în frunte cu Raluca Turcan, au protestat joi în faţa sălii grupului deputaţilor PSD, unde are loc şedinţa conducerii centrale a social-democraţilor cu liderii de organizaţii judeţene. Parlamentarii au adus pancarte pe care scria ”Îndrăzneşte să spui nu lui Dragnea” şi ”Ţara mai presus de Dragnea” şi îi îndemnau pe liderii PSD care veneau la şedinţă să îi ceară lui Liviu Dragnea retragerea OUG privind codurile penale.
Aproximativ 20 de senatori şi deputaţi USR, mulţi dintre cei care au petrecut întreaga noapte în sala de plen a Camerei Deputaţilor, au venit joi în faţa sălii unde urma să aibă loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. Aveau cu ei pancarte pe care scria ”Îndrăzneşte să spui nu lui Dragnea” şi ”Ţara mai presus de Dragnea” şi s-au aşezat în faţa intrării în sală, pe două rânduri, formând un culoar pentru liderii social-democraţi care veneau la întâlnire.

Citeste si :  Klaus Iohannis despre motivarea CCR

În momentul în care social-democraţii încercau să intre în sala de şedinţe, parlamentarii USR îi îndemnau să se desolidarizeze de Liviu Dragnea. ”Spuneţi-I nu lui Dragnea”, ”Puneţi ţara mai presus de Dragnea”, ”Ţara peste partid” le strigau cei din USR liderilor PSD.

”Sunteţi de un penibil total! Penibililor!”, le-a replicat celor din USR secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu. ”Abrogaţi ordonanţele, România este mai presus de PSD”, i-au răspuns aceştia.
În încercarea de a preveni protestul celor de la USR, social-democraţii au postat la cele două intrări ale holului unde se află sala PSD agenţi de pază din cadrul aparatului tehnic al Camerei Deputaţilor. Aceştia aveau ordin să nu permită accesul pe respectivul hol nimănui în afară de social-democraţi, parlamentarii şi jurnalişti.

Un incident s-a iscat când cei de la USR au adus o persoană care urma să filmeze şi să fotografieze protestul. Agenţii de pază i-au interzis acesteia accesul, lucru care a stârnit furia parlamentarilor USR. ”Acesta este holul Parlamentului. Grupul PSD este la uşa aceea. Aici este un hol”, le-a spus deputatul USR Cosette Chichirău celor doi agenţi de pază, explicându-le că respectiva persoană este pe lista de invitaţi a USR. ”Să ne demonstreze dânsul că are dreptul să fie acolo”, i-a replicat deputatului unul dintre cei doi agenţi de pază.

În scandal a intervenit şi vicepreşedintele Senatului Nicolae Bădălău. ”Bunul simţ şi o democraţie corectă înseamnă civilizaţie, înseamnă respectul partidelor faţă de alte partide”, le-a spus el celor de la USR. ”Spuneţi-i nu lui Dragnea”, i-a replicat senatorul USR Vlad Alexandrescu. ”Spuneţi-i nu lui Soros. Când veţi fi români, vorbim”, i-a replicat Bădălău.

Protestului USR i s-au alăturat şi câţiva liberali în frunte cu Raluca Turcan. Aceasta i-a adus lui Liviu Dragnea un steag şi o Constituţie. ”Nu este posibil ca un grup să destabilizeze echilibrul instituţiilor statului român. PSD trebuie să evite să se transforme şi să se comporte în continuare ca un grup infracţional organizat. Trebuie demisia ministrului de interne, trebuie abrogată ordonanţa de urgenţă şi demisia acestui Guvern iresponsabil”, a spus Turcan.

Citeste si :  Lovitura sub centura, pentru Firea si Negoita, din partea PSD !

Protestul s-a încheiat abia după sosirea preşedintelui PSD Liviu Dragnea la şedinţă. Acesta nu a făcut declaraţii presei ci doar i-a întrebat nervos pe protestatari dacă au şi bâte sau petarde la ei.

”Ce s-a întâmplat în ultimele zile sfidează orice formă de bun-simţ, sfidează toate avizele şi corpurile de Justiţie. Cea mai mare manifestaţie din istoria României am avut-o ieri seară. Niciodată o astfel de manifestaţie nu a cuprins toată România. În momentul de faţă PSD are de ales între a face un pas înapoi şi a merge mai departe pe drumul pavat cu rea-voinţă, cu minciună, cu corupţie”, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu la finalul protestului.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.