Proteste in Craiova ! Doua proteste intr-o saptamana !

0
559

Proteste in Craiova ! Doua proteste intr-o saptamana ! 1Cei din sanatate si educatie au protestat in Piata Mihai Viteazul din Craiova intr-o saptamana .

Pe 30 septembrie sindicaliştii doljeni din sistemul sanitar au anunţat că vor participa săptămâna viitoare la un miting de protest ce va avea loc la Bucureşti. Principalele revendicări ale Federaţiei Sindicale Hipocrat vizează eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor, acordarea de sporuri întregului personal din sistemul sanitar, ceea ce include personalul tehnico-administrativ, şi aplicarea creşterilor salariale pentru întreg personalul din sistem, precum şi celui din asistenţă socială, de la 1 martie 2018.

„Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat este una dintre marile îngrijorări ale membrilor noştri. Orice calcul de până acum arată că există un risc real ca, astfel, veniturile să scadă. Prin urmare, pe lângă solicitări care ţin de ajustări procentuale şi de o aplicare fără discriminare a creşterilor salariale, precum şi de reglementarea unui regim echitabil al sporurilor, Federaţia Sindicală Hipocrat cere ferm renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat”, a precizat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Iar pe 2 Octombrie conform Craiova Forum aproximativ 200 de profesori, membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – Dolj, pichetează la această oră Palatul Administrativ din Craiova. Cadrele didactice sunt nemulțumite, printre altele, de faptul că Guvernul tergiversează elaborarea unei noi legi a educației, pentru că programele școlare sunt învechite, și, pe plan local, de faptul că, la Craiova, Colegiul ”Carol I” stă să cadă.

Pichetarea a început la ora 12.00 și, potrivit prof. Constantin Rada, președintele Uniunii Sindicatelor Independente din Învățământ – Dolj, va continua până la ora 14.00. Acesta spune că lista lor de nemulțumiri cuprinde 9 puncte, acestea fiind aduse în atenția premierului și Guvernului României.

Este vorba despre:

  1. Poziționarea funcțiilor didactice în grilele Legii salarizării;
  2. Necuprinderea, în Legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare pentru plata sentințelor judecătorești;
  3. Calculul incorect al sporurilor;
  4. Tergiversarea elaborării proiectului unei noi legi a educației;
  5. Programele școlare sunt învechite și neadaptate cerințelor de pe piața muncii;
  6. Subfinanțarea educației;
  7. Modificarea Legii educației;
  8. Investițiile în Învățământ sunt aproape nule. Școlile stau să cadă. Un exemplu este Colegiul Naționjal ”Carol I” din Craiova, care în cei peste 190 de ani9 de existență a dat lumii oamenii de știință, cultură, savanți de renume, iar acum stă să cadă;
  9. Cuantumul pensiilor celor care au lucrat în învățământ.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.