Proteste si manifestari ale angajatilor penitenciarelor 1Dupa ziua de 7 septembrie 2018 cand a fost initiata miscarea de protest, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta noi proteste ce vor avea loc intre 19 septembrie- 3 octombrie, prin care se asteapta remedierea urgenta a mai multor probleme, precum imbunatatirea conditiilor si a mediului de lucru, dar si salarizarea precara si in continua intarziere. Sindicalistii il acuza pe Tudorel Toader, ministrul justitiei, ca nu a facut altceva, decat sa dezinformeze masele, referitor la nemultumirile angajatilor si sa distorsioneze realitatea cu care se confrunta FSANP.

Citeste si :  Rezultatul intalnirii de astazi dintre delegatia avocatilor care au initiat protestul privind plata onorariilor din oficiu si Ministrul Justitiei.

Asadar, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor dezvaluie structura protestelor , astfel in data de 19 septembrie vor avea loc proteste la Penitenciarul Bacau, la Penitenciarul Spital Targu Ocna, la Penitenciarul Targu Jiu si la Penitenciarul Iasi. In 25 septembrie, sunt programate proteste la penitenciarele Mioveni, Gherla si Ploiesti, in 26 septembrie este anuntat un protest la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, iar in 27 septembrie ar urma sa aiba loc proteste la penitenciarele Giurgiu, Pelendava – Craiova, Slobozia si Galati. In 3 octombrie este programat un protest la Ministerul Justitiei.

Citeste si :  Mineriada lui Dragnea a reusit impreuna cu Jandarmeria Romana !

De aproape 2 ani, ministrul face abstractie de responsabilitatile pe care le are, fiind coordonatorul penitenciarelor, acesta a redus substantial lista drepturilor angajatilor din penitenciare. De exemplu, decontarea transportului, catre penitenciar sau de la penitenciar, este una din prerogativele excluse din drepturile angajatilor, lucru care ii nemultumeste pe sindicalisti, intrucat majoritatea penitenciarelor, se gasesc, de obicei, pe langa orase.

Aceluiasi ministru, Tudorel toader, care a injumatatit fondurile alocate sistemelor penitenciarelor, si care, conform declaratiei sale de avere, cumuleaza 60 000 lei/lunar, i se cere raspicat respectarea promisiunilor sustinute anterior, dar inca neindeplinite, precum imbunatatirea conditiilor de lucru si plata orelor extra lucrate de catre angajatii penitenciarelor.

Citeste si :  DNA nu isi intrerupe activitatea

Din comunicatul FSANP trimis catre presa, reiese ca imposibilitatea remedierii acestor lacune reale, va duce la blocarea activitatii penitenciarelor, angajatii refuzand ferm continuarea lucrului in conditii improprii.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.