Protocolului de Parteneriat între Asociația de Arbitraj Instituționalizat și Asociația Ofițerilor în Rezervă din România

1
714
Asociatia de Arbitraj Institutionalizat si Asociatia Ofiterilor în Rezerva din Romania
Protocolului de Parteneriat între Asociația de Arbitraj Instituționalizat și Asociația Ofițerilor în Rezervă din România 1
Asociatia de Arbitraj Institutionalizat si Asociatia Ofiterilor în Rezerva din Romania

Asociația de Arbitraj Instituționalizat și Asociația Ofițerilor în Rezervă din România au încheiat, în data de 22 martie 2017, un Protocol de Parteneriat, potrivit căruia cele două organizații neguvernamentale au convenit să se susțină reciproc în realizarea unor obiective de interes național în domeniul militar-strategic și juridic.
În vederea realizării acestor obiective, asociațiile semnatare au în vedere:
– promovarea şi susţinerea unor proiecte de acte normative, care au ca obiect îmbunătăţirea cadrului juridic specific mediului de interes al celor două părţi;
– adoptarea unor poziții comune în grupurile de dialog social;
– organizarea în parteneriat a unor evenimente (seminarii, simpozioane conferinţe, manifestări ştiinţifice);
– militarea pentru păstrarea unui echilibru de putere între societatea civilă şi forurile politice de decizie la nivel național.
De asemenea, Parteneriatul conține prevederi potrivit cărora Asociația Ofițerilor în Rezervă din România va beneficia de asistență juridică din partea Asociației de Arbitraj Instituționalizat.
Protocolul de Partenerat a fost semnat de d-na Rodica Vlaicu – președintele Asociației de Arbitraj Insituționalizat și dl. Bălăceanu Virgil – președintele executiv al Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.
Înainte de semnarea Protocolului de parteneriat reprezentanții părților semnatare au făcut scurte treceri în revistă a activității celor două asociații și a obiectivelor pentru perioada următoare.
În acest sens, dl Bălăceanu Virgil a menționat că instituția pe care o reprezintă intenționează să-și intensifice activitatea pe linia apărării drepturilor de pensie ale cadrelor militare în rezervă și retragere, să activeze în continuare în cadrul C.I.O.R. (Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă), să mențină un dialog constant cu conducerea Ministerului Apărării Naționale, să copteze noi membrii, să înființeze noi sucursale și filiale. De asemenea, un obiectiv important este obținerea statutului de asociație de utilitate publică pentru Asociația Ofițerilor în Rezervă din România.
Reprezentantul Asociației de Arbitraj Instituționalizat a arătat că organizația pe care o reprezintă are în programul său de activitate elaborarea unui proiect de lege specială privind arbitrajul instituționalizat și organizarea profesiei de arbitru, relocarea și redenumirea Codului Cor pentru ocupația de ”arbitru”, deschiderea de noi sedii zonale, în special în Zona Moldova și Ardeal, continuarea colaborării în cadrul Parteneriatelor pe care le-a încheiat cu diferite institutii de interes privat sau public și organizații neguvernamentale, în special în cadrul parteneriatului semnat cu Confederația Patronatul Român.
La ceremonia semnării Protocolului de Parteneriat au asistat circa 80 de persoane, generali și ofițeri în rezervă, arbitrii, cadre universitare și consilieri juridici.
Evenimentul s-a desfășurat în sala Ștefan cel Mare din cadrul Cercului Militar Național.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.