PSD acuza PNL in sedinta Consiliului Local ca nu voteaza premierea echipei SCM Craiova diferential !

0
644
PSD acuza PNL in sedinta Consiliului Local ca nu voteaza premierea echipei SCM Craiova diferential !
PSD acuza PNL in sedinta Consiliului Local ca nu voteaza premierea echipei SCM Craiova diferential !

Ieri a avut loc inca o sedinta a Consiliului Local Craiova care de aceasta data a avut cateva puncte pe ordinea de zi care a adus controverse dar si discutii aprinse . Cateva puncte chiar a transformat sala de consiliu in circ ieftin marca PSD care vrea cu orice pret sa treaca toate punctele de pe ordinea de zi . PSD acuza PNL in sedinta Consiliului Local ca nu voteaza premierea echipei SCM Craiova diferential !

Schimbarea managerului de la Filantropia

Un mare semn de intrebare pentru liberali a fost si solicitarea suplimentarii bugetului spitalului Filantropia. Tot la acest punct, unitatea spitaliceasca cerand 500.000 de lei pentru utilitati, s-a adus in atentie faptul ca a fost schimbata conducerea, Razvan Socoteanu fiind numit manager aici.
Mihail Genoiu a explicat situatia financiara a institutiei spitalicesti mentionand ca fostul manager a demisionat din motive personale. Salariul unui medic fiind peste cel al unui director de spital. Pana la organizarea unui concurs, Socoteanu va asigura interimatul.

Premierea campioanelor de la SCM Craiova

La acest punct de pe ordinea de zi au avut loc cateva dispute intre Mihail Genoiu si Adriana Ungureanu , consilier PNL dar si cea mai importanta sustinatoare a fetelor.

Ce a dorit defapt doamna Adriana Ungureanu este faptul ca nu trebuia sa se faca diferentierea intre fete si ca toate sa primeasca in mod egal aceeasi suma si sase regaseasca toate pe lista de propuneri pentru titlul de „cetatean de onoare” al Craiovei.

Doamna Adriana Ungureanu a evidentiat, totusi, trei absente notabile: doua jucatoare – Bobana Klikovac si Adreea Pricopi, precum si antrenorul secund, Dumitru Berbece, care nu se regasesc intre nominalizarile pentru decernarea inaltei distinctii a municipiului.

„Am inteles ca propunerile pentru cetateni de onoare au fost ale domnului antrenor, dar noi propunem sa se acorde aceasta distinctie si domnisoarei Klikovac (n.r. – Bobana Klikovac), chiar daca paraseste echipa, asa cum o face si Yulya Dumanska. Nu s-a vorbit cu ea de la inceput, nu a existat o discutie clara, ceea ce nu este vina ei. De asemenea, si Andreea Pricopi a jucat mai mult de 70% din meciurile internationale si ne-a facut mandri pe noi, craiovenii, castigand Cupa EHF. Nu vad de ce ne-am bate joc de aceste fete, noi, conducerea si Consiliul Local, sa nu le acordam si lor titlul de cetatean de onoare. Nu inteleg divergentele care au fost la echipa intre domnul antrenor secund Dumitru Berbece si domnul Bogan Burcea, dar ar trebui sa primeasca si el titlul de cetatean de onoare, pentru ca este un mare om de handbal. Nu cred ca este un sacrificiu asa de mare pentru Craiova sa le dea si acestor trei oameni aceasta distinctie”, a spus consilierul municipal.

„Nu este vorba ca dam sau nu dam acest titlu. Este atributul meu de a promova aceste rapoarte cu cetatenii de onoare, dar in spatele fiecarei propuneri exista, la randul ei, o propunere a cuiva. Eu consider ca nu avem dreptul nici unul dintre noi sa ne amestecam in felul in care se conduce o echipa. Lucrul acesta s-a vazut si s-a demonstrat tocmai prin rezultatele care au fost si la handbal, si la fotbal. Nu cred ca m-ati auzit vreodata de cand ma cunoasteti sa ma implic in formarea vreunei echipe. Sub nici o forma: nici ce antrenor, ce jucatori, pe cine sa luam sau cu cine sa semnam contractele, nici macar pe cine sa bagam in teren. De cand ma stiti, nu cred ca m-am amestecat vreodata in aceasta problematica pe care o consider strict a managerului”, a fost replica primarului Craiovei, Mihail Genoiu.

Cu votul consilierilor locali, acordarea titlului de „Cetatean de Onoare” al Craiovei pentru noua jucatoare si cei doi antrenori, Bogdan Burcea si Grigore Albici, precum si premierea intregului staff, format din 21 de persoane, se va face in sedinta festiva a Consiliul Local Craiova, din data de 7 iunie.

Consilierii PNL au votat impotriva pentru ca nu sunt de acord cu sumele acordate diferential dar si faptul ca nu au fost toti care au participat la aceasta performanta premiati .

RAT Craiova – un alt punct cu probleme

Cel mai dezbatut punct a fost cel legat de situatia RAT Craiova. Practic, a fost supus la vot un proiect privind atribuirea directa a gestiunii serviciului de transport public local catre RAT SRL. Un astfel de pas a fost facut in 2016, a expirat hotararea de o luna de zile, dar totodata instanta de judecata a anulat acest proiect de hotarare din 2016. Procesul este in derulare, Curtea de Apel Craiova urmand sa dea un raspuns la inceputul lunii iunie. Consilierii liberali au vrut sa stie daca aceasta hotarare, pusa pe ordinea de zi de joi, este la fel ca cea din 2016. Sorin Manda, administratorul public al Craiovei, a venit cu explicatii, a spus ca exista un aviz de la Consiliului Concurentei, ca este competitiva si ca este singura cale de a obtine fonduri europene. Pentru a atrage finantare neramburasbila este obligatoriu ca unitatea respectiva sa fie societate comerciala, nu regie. Pentru a calma spiritele, intrucat liberalii au spus ca in cateva ore nu aveau cum sa studieze cele 600 de pagini anexate proiectului de hotarare, s-a retras Art. 5 din proiect, urmand ca dupa clarificari sa se faca o sedinta extraordinara si proiectul sa fie supus la vot in forma initiala.

Probleme din cauza schimbarii administratorului Termo Craiova – “A disparut raportul”

Schimbarea administratorului Termo Craiova nu a trecut neobservata prin sedinta de Consiliu Local de joi. Adriana Ungureanu, consilier PNL si viceprimarul Stelian Baragan au fost actorii principali ai acestei scene.  Adriana Ungureanu sustinea ca in comisia de miercuri, la orele 13.00, nu a venit niciun document prin care sa se justifice aceasta schimbare, in speta raportul, Baragan a precizat ca din biroul sau a plecat un raport in acest sens, semnat si stampilat, la orele diminetii.  Adriana Ungureanu a cerut sa vada cine este noul administrator si daca respectiva persoana cunoaste pretul gigacaloriei. Stelian Baragan a intervenit si a explicat ca s-a ajuns la aceasta inclocuire intrucat la nivelul Termo Craiova se face o ancheta interna. Noul administrator al societatii este Lorena Nicolaita, consultant resurse umane in cadrul respectivei societati si administrator la SC Termo Urban Craiova din 2017.

Inchirirea stadionului Ion Oblemenco de catre FC U Craiova 

Consilierii PNL Craiova au stricat planurile PSD cu privire la Stadionul Ion Oblemenco si contractul prin care practic  FC U Craiova nu putea sa joace nici un meci pe Ion Oblemenco pana in Liga 2-a.

Hotararea prin care se urmarea interzicerea accesului FC U Craiova a picat . Marian Vasile a reusit se explice membrilor Consiliului Local Municipal Craiova din partea PSD ca pentru a trece hotararea ,fiind una de patrimoniu,e nevoie de doua treimi din voturi.

La numai cateva ore au anuntat toti consilierii ca luni , 04.06.2018 are loc o sedinta extraordinara !

PSD acuza PNL in sedinta Consiliului Local ca nu voteaza premierea echipei SCM Craiova diferential ! 1

 

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.