Home » Administratie » Administratie Craiova » RAADPFL Craiova va taia arborii uscati, real pericol pentru vizitatori, din Parcul “Sfantul Dumitru”

RAADPFL Craiova va taia arborii uscati, real pericol pentru vizitatori, din Parcul “Sfantul Dumitru”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

RAADPFL Craiova, Secția Zone Verzi, va demara începând de vineri, 3 noiembrie 2017, acțiunea de tăiere a arborilor uscați care reprezintă un real pericol pentru vizitatorii Parcului “Sfântul Dumitru” (de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru), din Craiova. Este vorba de 27 de copaci (arțar, tei, dud) identificați de către specialiștii RAADPFL Craiova ca reprezentând un pericol pentru cetățeni. Precizăm faptul că pentru tăierile acestor arbori, RAADPFL Craiova a obținut toate avizele necesare de la Agenția de Mediu.

Reamintim faptul că activitatea RAADPFL Craiova este conformă cu prevederile HCL nr. 132/2006 și Caietului de Sarcini privind Amenajarea, Întreținerea și Înfrumusețarea Zonelor Verzi din municipiul Craiova și a Legii 24/2007 actualizată privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților. Activitatea de tăiere a arborilor de la nivelul solului este executată numai de către lucrători calificați din cadrul echipei de tăieri arbori, specializată pentru astfel de lucrări, în baza constatărilor proprii sau la sesizarea întemeiată a cetățenilor. Constatarea este susținută de Protocolul încheiat între reprezentanții Agenției Regionale de Protecția a Mediului Craiova, Primăria Municipiului Craiova și RAADPFL Craiova. Conform Articolului 3, punctul 5, din Caietul de Sarcini privind Amenajarea, Întreținerea și Înfrumusețarea Zonelor Verzi din municipiul Craiova astfel de intervenții pot fi executate în următoarele situații:

– arbori uscați sau parțial uscați, arbori la care prin intervenții mecanice sau manuale a fost afectat sistemul radicular;

– arbori care prin dezvoltarea sistemului radicular afectează grav rețelele de canalizare, termoficare, electrice sau de telefonie, dovedite prin act de constatare de către instituțiile abilitate;

– arbori care prin dezvoltarea sistemului radicular afectează zona subterană de rezistență a clădirilor sau a infrastructurii, dovedite prin act de constatare a instituțiilor abilitate;

– arbori cu modificări morfo-fiziologice:scorburoși, despicați, înclinați mai mult de 70%, îmbătrâniți prematur;

– arbori care prin dezvoltarea exagerată a coroanei afectează fațadele sau acoperișul clădirilor” – Art. 3, punctul 5.

Conform articolului 12 din Legea 24/2007: “Proprietarii și administratorii de spații verzi sunt obligați să asigure măsurile privind siguranța persoanelor care pot fi afectate de ruperile și desprinderile arborilor și elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare”.

Echipa Tăieri Arbori, din cadrul Secției Zone Verzi, are în acest moment foarte multe solicitări primite din partea craiovenilor la Telefonul Cetățeanului, dar și pe adresa de facebook a RAADPFL Craiova, pentru tăieri de arbori uscați. motiv pentru care au fost făcute programări până în luna aprilie 2018.

DIRECTOR GENERAL,                           

        FILIP Aurelia


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Frumoasa din padurea adormita si Fata babei si fata mosneagului, in weekend, la Teatrul Colibri

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, de la ora 18:00 intră în scenă Frumoasa din pădurea adormită, în comedia muzicală pentru copii, cu scenariul și regia...

Închide