RAADPFL, Regia care Autoritarist Acumulează Datoriile Presei din Fieful Local

0
706

Ca să întelegeți “resorturile” prezentării ce va urma, începem prin a vă spune că, la București, există o firmă de HR tare… șireată: FOX MANAGEMENT. Ea a selectat și pariem că va mai selecta conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ Craiova cu înalt profesionalism și… exact după placul Olguței. Asta în cazul în care este musai nevoie de un simulacru de concurs! Altfel, dacă numirea se poate face direct, nu mai e nevoie de formalisme birocratice!

Așa s-a ajuns ca, la nivelul conducerii administrative și executive a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ Craiova (repetăm titulatura căci asta este cea oficială), să fie numai persoane de încredere ale perechii… nepereche:
Ovidiu Mateiță, finul, numit (direct) președinte al Consiliului de Administrație al Regiei (are mai multe funcții în “palmares”, le găsiți cu un search pe Google);
Ninel Cercel, inițial, interimar, și apoi “validat” prin concurs director general al RAADPFL ..

Mihai Rădoi, director (încă) interimar al Centrului Multifuncțional Craiova, din subordinea RAADPFL (mai-nainte de asta i-a fost consilier doamnei ministru al Muncii).

Prezentările fiind făcute, vă facem cunoscută doar o “mostră” a felului în care Centrul Multifuncțional Craiova înțelege să fie “centru de sprijin al IMM-urilor”.
Istoria începe cam acum trei ani, când firma locală INTER REGIONAL MEDIA SRL încheie cu RAADPFL Craiova contractul de închiriere nr. 80 din 7 septembrie 2017, pentru un birou la Centrul Multifuncțional.
Numai ce se instalează chiriașul, că și sistează plata chiriei! Ce face RAADPFL-ul? Închide ochii vreme de vreun an de zile, însă, în cele din urmă, dă locatarul în judecată. Ghiciți când: exact în ULTIMA ZI de contract! Deși pare un exemplu de intransigență, e mai degrabă unul de… imagine, să nu ridice mingea la fileu unor instituții de control, cum ar fi Curtea de Conturi.
Bineînțeles că RAADPFL are toate argumentele să obțină în instanță plata contravalorii chiriei și a penalităților de întârziere. Sentința rămâne definitivă.
Ba chiar se admite și executarea silită a firmei datornice.
Lucrurile erau deja prea simple, ca să nu se complice!
Marionetele puse de Olguța și plătite din banii noștri “hotărăsc” să facă un act de caritate. La sfârșitul lui aprilie încheie cu INTER REGIONAL MEDIA SRL un angajament de plată, prin care firma este păsuită să plătească datoria (care, între timp, aproape se dublase – peste 400 de milioane de lei vechi), în șase rate lunare. În același timp, suspendă executarea și îi deblochează conturile.
Nu de alta, da’ ca să poată “toca” liniștită cele două miliarde și trei sute de milioane, ce aveau să-i intre-n conturi de la Primărie…
Și dacă-i plângeți de milă, aflați că e “abonată” la contractele cu administrația locală și județeană!
Pe când încă se judeca cu RAADPFL, mai încasa un contract “baban” de la aceeași mamă bună…
Mai “ciugulea” un pic și de la Consiliul Județean Dolj…
A se vedea și ”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” – Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea ..
Revenind la datoria “istorică”, aflați că firma nu se dezice: după ce trecuseră TREI luni de la eșalonarea plăților, debitoarea achitase bani cam cât pentru…O (una) lună!
Când executorul judecătoresc bate din picior, INTER REGIONAL MEDIA SRL își arată colții! Vine cu avocatul Lucian Săuleanu (sic!) și începe să pună condiții: nu vrea să recunoască întreaga datorie, ar plăti cât vrea ea, dar în… 12 (douăsprezece) luni și numai dacă RAADPFL-ul își retrage o altă acțiune în instanță, cu obiect pretenții (financiare).
Cei trei continuă să-i cânte-n strună!
Conform unor surse din contabilitatea Regiei, datoria chiriașului, cu tot cu penalități, a ajuns acum la vreo 750 de milioane de lei vechi!
Aceleași surse susțin că situația financiară a RAADPFL este dezastruoasă și că ar avea de datorii de zeci de miliarde de lei, multe dintre ele cauzate tocmai de “contracte neonorate”.
Va avea oare soarta TERMO?

Cine este INTER REGIONAL MEDIA SRL și de ce i se suflă-n pânze? Firma, așa cum v-ați dat probabil seama, editează un ziar. Jurnalul Olteniei.
Nu ne importă cine-i este administrator. Chiar nu contează. Pentru că împuternicit al socității în relația cu RAADPFL este Victor Constantinescu, persoană care în fostul mandat de primar al LOV se pripășise prin curtea Regiei de Termoficare.
Soția sa este chiar redactor-șef al ziarului.
Nu putem decât să speculăm că, în actualele vremuri, curtoazia arătată “cotidianului regional independent”, un reprezentant al presei – alintată “câinele de pază al democrației” –, este pentru ca să “latre”… mai pe sărite!
Trădare să fie, dar s-o știm și noi!

PS: Mai deunăzi, RAADPFL a aprobat un referat de trecere pe costuri debite, adică s-a constatat că o firmă fusese lichidată și radiată, prin urmare nu mai putea fi recuperată datoria pe care o avea către regie. Societatea este PERSIL IMPEX SRL și a aparținut… soților Constantinescu. Prin urmare, un precedent există!

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.