Rabla 2019: Cate vouchere mai primesc romanii! Bugetul a fost suplimentat!

0
68

Programul Rabla 2019 continua! Bugetul a fost suplimentat, potrivit premierului Viorica Dancila, dupa ce primele 35.000 de vouchere fusesera epuizate la inceputul lunii iunie.

La inceputul sedinței de Guvern de joi, prim-ministrul Viorica Dancila a anunțat ca bugetul programului Rabla 2019 va fi suplimentat cu 135 de milioane de lei. Ținand cont ca valoarea standard a primei de casare este de 6.500 de lei, noile fonduri ar putea acoperi circa 20.000 de vouchere.

Citeste si :  Fotbal : Rezultate , clasament si programul Ligii a III-a Seria 3

Totusi, primei de casare standard i se pot adauga bonusuri, in funcție de tipul autoturismului nou ce urmeaza a fi achiziționat. Spre exemplu, daca beneficiarul programului alege o masina ce emite maximum 96 grame CO2/km, statul ii va acorda 1.000 de lei in plus. Daca viitorul vehicul are sistem hibrid (fara plug-in), primei de casare i se adauga inca 1.700 de lei. In felul acesta, bonificația poate atinge valoarea maxima de 9.200 de lei.

Bugetul programului Rabla 2019 fusese epuizat la inceputul lunii iunie, atunci cand a fost acordata ultima dintre cele 35.000 de prime de casare oferite inițial. 320 de milioane de lei fusesera alocați acestei strategii pentru innoirea parcului auto, iar soferii romani au profitat la maximum de oportunitate. Cel mai probabil, si aceste fonduri vor fi consumate in cel mai scurt timp.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.