Raducea Isidor : SCRISOARE DESCHISA CATRE PARLAMENTARII DIN DOLJ

0
360

Raducea Isidor : SCRISOARE DESCHISA CATRE PARLAMENTARII DIN DOLJ 1Stimati parlamentari ai Doljului, doriti sa MODIFICAM LEGEA PENTRU O TRANSPARENTA TOTALA IN CHELTUIREA BANULUI PUBLIC SI PENTRU A ELIMINA DISCRIMINAREA INTRE BUGETARI?

Daca un simplu cetatean doreste sa afle ce salariu are si cum il cheama pe un angajat care isi desfasoara activitatea in cadrul unei autoritati publice centrale sau locale, NU ESTE POSIBIL decat daca acesta detine o functie de conducere sau de control. La nivelul judetului Dolj sunt peste 9.000 de angajati in institutiile subordonate Consiliului Local Craiova sau Consiliului Judetean Dolj (direct sau indirect), iar peste 90 % dintre acestia nu au obligativitatea depunerii Declaratiei de Avere si a Intereselor, conform Legii 176/2010 privind integritatea si exercitarea functiilor si demnitatilor publice deoarece acestia nu ocupa functii de conducere sau de control. VI SE PARE NORMAL, avand in vedere ca si acestia sunt platiti din bani publici?

Conform art. 1. din Legea 176/2010, alin. (1) dispozitiile prezentei legi se aplica urmatoarelor categorii de persoane care au obligatia declararii averii si a intereselor:

Punctul 31. Persoanele cu functii de conducere si de control, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor institutiilor publice.

Deci angajatii din institutiile subordonate Cosiliului Local sau Judetean (direct sau indirect), cu functii de executie (peste 90%) nu se incadreaza in aceste prevederi legale, iar daca doresti sa afli cum il cheama pe un anumit angajat, NU ESTE POSIBIL deoarece numele si prenumele sunt considerate DATE CU CARACTER PERSONAL conf. Legii 667/2001 precum si a Deciziei I.C.C.J. nr. 37/2015, publicata in M.O. al Romaniei nr. 51/2016, fiind exceptate de la liberul acces al cetatenilor, la informatiile de interes public, potrivit prevederilor art.12 alin.1 lit. d din Legea 544/2001. Iar daca doresti sa afli ce salariu are, NU ESTE POSIBIL deoarece conform art. 163, alin. 1 din Legea 53/2003 – Codul Muncii –salariul este confindential, CHIAR DACA ACESTA ESTE PLATIT DIN BANI PUBLICI. De ce aceste prevederi legale sunt aplicabile doar anumitor bugetari?

Considerand ca orice cetatean trebuie sa aiba acces la astfel de informatii, in spiritul transparentei si pentru eliminarea discriminarii intre bugetari, propun tuturor parlamentarilor din Dolj, indiferent de apartenenta politica, sa faca demersurile necesare pentru intocmirea unui proiect de modificare si completare a Legii 176/2010, mai exact art. 1, alin. (1), punctul 31, privind integritatea si exercitarea functiilor si demnitatilor publice, in sensul ca: ”toate persoanele care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor institutiilor publice, sa aiba obligativitatea depunerii Declaratiei de Avere si a Intereselor, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special.”

Cu consideratie,

Raducea Isidor

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.