Raed Arafat a anunțat cum vor petrece românii de Crăciun și Anul Nou

0
77

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat, marți seara, în ce condiții vor petrece românii de Crăciun și Anul Nou. Potrivit șefului DSU, sunt permise evenimentele din noaptea de Revelion, neexistând un număr maxim de persoane care pot participa la acestea. Oamenii trebuie însă să respecte regulile de protecție.

Totodată, Raed Arafat a precizat că propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu prevede o limită orară pentru activitatea agenţilor economici în noaptea de Crăciun şi în cea de Anul Nou.

Citeste si :  Întrevederea Premierului Nicolae Ciucă cu secretarul general adjunct al Națiunilor Unite, Înaltul Comisar adjunct pentru operațiuni al UNHCR, Raouf Mazou

Pe de altă parte, în şedinţa CNSU s-a propus ca în restaurante locurile să fie ocupate la o capacitate de 50%, fiind permisă prezenţa doar pentru cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou – noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1 – nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

Citeste si :  Nicolae Giugea : Olga lovește din nou! Minciună, furt și tupeu

Test COVID și pentru unitățile de cazare
„De Crăciun, pe 24, 25 și de Anul Nou, pe 31 decembrie și 1 ianuarie nu vor fi restricții pană la ora la care vor fi deschise restaurantele, dar cu limită de 50 la sută a locurilor ocupate și cu prezentarea certificatului. La unitățile de cazare, până acum erau permise pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se poate și cu testare”, a mai sus Raed Arafat.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.