Raed Arafat cere aceleasi tipuri de interdictii pentru noile tipuri de tigari ca pentru cele clasice.

0
834
Raed Arafat cere aceleasi tipuri de interdictii pentru noile tipuri de tigari ca pentru cele clasice.
Raed Arafat cere aceleasi tipuri de interdictii pentru noile tipuri de tigari ca pentru cele clasice.

Pe 9 aprilie, Raed Arafat a distribuit pe Facebook un studiu citat de CNN conform caruia a crescut consumul cu pana la 900% de tigari electronice in licee. Asta in doar patru ani, intre 2011 si 2015. Secretarul de stat sustine acum interzicerea in spatiile publice a tigarilor electronice si dispozitivelor care incalzesc tutunul, cum ar fi IQOS si Glo produse de Philip Morris, respectiv British American Tobacco.

„900% crestere in utilizarea tigarilor electronice in scoli, in perioada 2011-2015. Un raspuns clar la cei care spuneau ca astfel de produse nu sunt destinate copiilor si nu influenteaza adolescentii. Vorbim de tigarile electornice care se afla pe piata mult inaintea dispozitivelor care incalzesc tutunul. Urmeaza sa vedem in viitor si impactul noilor dispozitive intrate pe piata recent”, a explicat Raed Arafat cu referire la dispozitivele noi IQOS si Glo, promovate intens in Romania.

„Este clar ca trebuie actionat urgent prin interdictia promovarii si a utilizarii in spatiile publice aplicand reguli similare celor aplicabile tigarilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”, a mai spus Arafat.

Pe 18 martie, Raed Arafat a publicat pe Facebook un text lung insotit de-o poza in care surprindea modul in care Philip Morris isi promoveaza tigarile IQOS la Piata Universitatii. Atunci a spus ca aceste noi tehnologii pentru fumat sunt „aparate ale mortii„.

Pe 21 martie, acelasi Arafat a revenit cu o poza de la Universitate. Reclamele au fost inlaturate, dar atunci a scris si despre Glo, alternativa la IQOS si fumat clasic produsa de BAT si vanduta sub brandul Kent. Odata cu reactia lui Raed Arafat la adresa IQOS si altor alternative la fumatul clasic, a fost prezentata in Senatul Romaniei o initiativa de modificare a actualei legislatii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.