Raed Arafat, detalii de ultimă oră despre răniții cu arsuri în explozia de la rafinărie

0
164

Unul dintre răniţii în urma exploziei de vineri de la Petromidia, care a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Spitalul Floreasca din Capitală, iar elicopterul SMURD Bucureşti a plecat către litoral pentru a prelua un al doilea rănit, cu arsuri pe 25% din corp, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Arafat, aflat la locul incidentului, a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată.

“În acest moment avem un ars 45%, un ars 25%, doi răniţi uşor şi din păcate un decedat. Acesta este bilanţul final. (…) Primul ars a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Bucureşti, la Floreaca, şi elicopterul SMURD Bucureşti e pe drum, ca să îl preia pe al doilea”, a afirmat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform acestuia, apelul despre explozie a fost primit de autorităţi la ora 12,16, forţele de intervenţie ajungând în opt minute la faţa locului.

“Apelul a fost la 12 şi 16 minute, forţele au ajuns în opt minute, s-a anunţat că este explozie, cu incendiu, posibile victime. Prima parte a intervenţiei au realizat-o pompierii locali de la Petromidia. Imediat au ajuns pompierii din Constanţa, între timp Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat forţe de la Tulcea, Călăraşi şi Brăila. Au ajuns toţi aici şi au asistat la lichidarea incendiului, era nevoie să fie înconjurat şi atacat din toate părţile, în acelaşi moment. (…) A fost lichidat în jurul orei 15,00. Au participat şi echipaje de răspuns la incendii, echipaje SMURD şi echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a mai spus Arafat.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.