Raluca Turcan : 30 de ani de administrație locală PSD au însemnat, pentru județul Dolj, prea multe oportunități de investiţii ratate

0
288

Vicepremierul Raluca Turcan, alaturi de ministrul Sanatatii – Nelu Tataru, Stefan Stoica – presedintele PNL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, Alexandru Gidar – candidatul PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, Nicolae Giugea – candidatul PNL la Primaria Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, au efectuat, vineri, 11.09.2020, o vizita in judetul Dolj.

Vicepremierul Raluca Turcan a vizitat santierul drumului expres Craiova-Pitesti si a participat la intalniri electorale la Maglavit si Calafat pentru sustinerea candidatilor PNL, Marius Muresan si, respectiv, Dorel Mituletu.

Vicepremierul a afirmat ca 30 de ani de administratie locala PSD au insemnat, pentru judetul Dolj, prea multe oportunitati de investitii ratate si i-a asigurat pe toti candidatii PNL la alegerile locale din Dolj, ca au sustinerea Guvernului pentru a pune in practica, in parteneriat, toate proiectele pentru dezvoltarea oraselor si comunelor din judet.

“30 de ani de administratie locala PSD au insemnat, pentru judetul Dolj, prea multe oportunitati ratate, adica: fonduri europene neabsorbite, drumuri proaste, infrastructura educationala si sanitara deficitara, lipsa utilitatilor in gospodarii, lipsa oricarui plan de dezvoltare si modernizare a comunitatilor. Doljul se poate schimba cu o administratie locala liberala si cu mult dinamism in atragerea banilor europeni pentru investitii! Avem exemplul administratiilor liberale din alte orase si judete din Romania, campioane la atragerea de fonduri europene pentru proiecte dedicate comunitatilor. Avem exemplul Guvernului PNL, care a reusit sa atraga de 2 ori mai multe fonduri europene in 10 luni decat Guvernul PSD intr-un an, a investit o suma record – peste 24 de miliarde de lei in doar 8 luni, a gestionat bine o criza sanitara fara precedent, a salvat economia si a realizat progrese esentiale in domeniul digitalizarii serviciilor publice. Am incredere in toti colegii mei candidati la alegerile locale din Dolj, ii sustin si ii vom sustine ca, in parteneriat cu Guvernul, sa investeasca in dezvoltarea oraselor si comunelor din judet”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Alexandru Gidar, candidatul PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, a afirmat ca obiectivul sau de presedinte este de a face din Dolj o zona dezvoltata, un pol de atractie, in care oamenii sa vina, nu din care sa plece.
“Este nevoie de o alta abordare a administratiei judetene, pentru a le crea conditii tinerilor sa ramana si sa se dezvolte in zonele in care au crescut. Tinerii care au plecat pe capete, au plecat pentru ca aici aproape ca nu au avut niciun fel de oportunitate, de sansa sa se realizeze in viata. Lucrurile acestea trebuie schimbate radical in Dolj, pentru ca saracia nu poate fi combatuta cu minciuna, asa cum a facut PSD. Exista 80 de miliarde de euro atrase de PNL de la UE, iar Doljul poate atrage cat mai mult din acesti bani numai cu o administratie PNL, care are proiecte de dezvoltare si expertiza in implementarea acestora. Daca in alte judete din tara am reusit, avem incredere ca se poate si in Dolj”, a spus Alexandru Gidar.

Alexandru Gidar a subliniat ca municipiul Calafat este cuprins in PLANUL INVESTITIONAL pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030 al Guvernului PNL. “Calafatul este un punct de legatura foarte important pentru dezvoltarea infrastructurii pentru Coridorul transfrontalier CTF 2 (Coridorul Tracia), care conecteaza coridorul de conectivitate 5 Danubius in nord (Dr. Tr. Severin/Craiova), cu Bulgaria prin PTF Calafat in sud. Lungimea coridorului este de aproximativ 151 km. De asemenea, sunt prevazute electrificarea liniei de cale ferata Craiova – Calafat si extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) si sistematizarea dispozitivului feroviar al portului. La dezvoltarea infrastructurii mari, se adauga proiectele de dezvoltare locala, pe care le voi sustine, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Dolj.
Calafatul poate deveni un pol de dezvoltare important din judet!”.

Biroul de presa al PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.