Rares Bogdan a fost ales seful delegatiei Romaniei din grupul PPE din Parlamentul European, cu unanimitate de voturi.

0
106

Rares Bogdan a fost ales seful delegatiei Romaniei din grupul PPE din Parlamentul European, cu unanimitate de voturi. 1Rares Bogdan, candidatul cap de lista al Partidului National Liberal, a fost ales marti, la Bruxelles, seful delegatiei nationale a Romaniei din grupul Partidului Popular European din Parlamentul European, cu unanimitate de voturi.

”Am fost ales sef al delegatiei europarlamentarilor romani membri ai Partidului Popular European. Votul a fost unanim, multumesc pentru incredere tuturor celor 13+1 colegi din grup! Multumesc romanilor pentru votul din 26 mai, va voi reprezenta cu cinste!”, a scris Bogdan pe Facebook.

Citeste si :  Ancheta in Parlamentul European privind plata datoriei externe cu fonduri europene de catre PSD!

Potrivit fotografiilor publicate, la sedinta eurodeputatilor romani din grupul PPE au luat parte actualii si viitori eurodeputati PNL – Mircea Hava, Siegfried Muresan, Vasile Blaga, Adina Valean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falca, Cristian Busoi si Marian-Jean Marinescu -, viitorii europarlamentari PMP – Traian Basescu si Eugen Tomac – si viitorii eurodeputati UDMR – Iuliu Winkler si Lorant-Gyorgy Vincze. Prezent la reuniune a fost si Teodor Stolojan, actualul sef al delegatiei romane din grupul PPE si eurodeputat care se retrage din Parlamentul European la 30 iunie 2019.

Aflat in fruntea listei care a obtinut cele mai multe voturi la alegerile europene din 26 mai, Rares Bogdan a fost propus sef al delegatiei romane in PPE saptamana trecuta, dupa cum a anuntat presedintele PNL Ludovic Orban.

Citeste si :  Presedinte PNL Dolj, Stefan Stoica: Opriti demersurile de politizare a justitiei!

Din grupul PPE din Parlamentul European vor face parte 14 eurodeputati romani (10 PNL, 2 PMP si 2 UDMR), acestia reprezentand a treia cea mai puternica delegatie nationala din interiorul PPE, dupa Germania (29 de mandate) si Polonia (17).

PPE este partidul pan-european care a obtinut cele mai multe mandate in viitorul Parlament European (179) si aspira sa il propulseze pe Manfred Weber in functia de presedinte al Comisiei Europene.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.