Reactia batjocoritoare a PSD dupa ce BEC a refuzat sa inscrie Alianta USR-PLUS pentru alegerile prezidentiale

0
69

Reactia batjocoritoare a PSD dupa ce BEC a refuzat sa inscrie Alianta USR-PLUS pentru alegerile prezidentiale 1PSD solicita USR si PLUS „sa inceteze sa mai dea vina pe altii pentru propria lor incompetenta”, dupa ce Alianta USR-PLUS nu s-a putut inscrie pentru alegerile europarlamentare. PSD se intreaba cum ar fi guvernata Romania de catre cei de la USR si PLUS daca nu sunt in stare nici macar sa-si inregistreze propriile partide, asa cum prevede legea.

„PSD solicita USR si PLUS sa inceteze sa mai dea vina pe altii pentru propria lor incompetenta.Motivul respingerii inscrierii aliantei este unul strict juridic, respectiv faptul ca nu a fost respectata procedura legala pentru inregistrarea celor doua partide in Registrul partidelor politice. Aceasta realitate juridica a fost constatata de o larga majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de catre cei 5 judecatori care fac parte din acest for decizional”, afirma PSD.

Citeste si :  Malin Bot a fost azi la Craiova

Ei le recomanda celor de la USR si PLUS ca, daca se considera nedreptatiti, sa aiba incredere in justitie si sa urmeze caile legale de atac pentru a-si apara punctul de vedere.

„Pana atunci ramane o intrebare pe care trebuie sa si-o puna cetatenii acestei tari: Cum ar fi guvernata Romania de catre cei de la USR si PLUS daca nu sunt in stare nici macar sa-si inregistreze propriile partide, asa cum prevede legea?”, scrie PSD.

Inscrierea aliantei electorale Alianta 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsa de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Ciolos a afirmat ca este o insulta la adresa electoratului si un act nedemocratic total si a avertizat ca cele doua partide vor face demersurile necesare si vor protesta „pana cand acest act nedemocratic si ilegal va fi indreptat”.

Citeste si :  Afla ce suma a multiplicat Claudiu Manda de 5000 de ori! Tunurile date de familia Vasilescu ..

Pretextul BEC a fost acela ca Dan Barna si Dacian Ciolos nu ar figura ca presedinti ai USR, respectiv PLUS in Registrul partidelor politice, precizeaza PLUS.

Ambele partide afirma ca au solicitat inregistrarea presedintilor la Tribunalul Bucuresti, dar pana acum nu au primit o decizie definitiva, iar pentru acest motiv, BEC a respins cererea de inregistrare a Aliantei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.