Receptia stadionului incepe in iulie 2017.

0
506
Receptia stadionului incepe in iulie 2017. 1
Receptia stadionului incepe in iulie 2017.

Arena din Craiova este gata în proporție de 80% și, indubitabil, spun reprezentanții companiei constructoare, în luna iulie a acestui an va putea începe recepția lucrării. Din toamnă se va putea juca pe noul teren, au adăugat aceștia, însă pentru asta nu va mai fi însămânțat gazon, ci montat.

Dragnea: ”Seamănă cu un OZN”

”Este un proiect care, într-adevăr, seamănă cu un OZN, dar nu este futurist, este un proiect funcțional, un stadion în care toți cei care suntem în sud ne punem foarte mari speranțe. Indiferent că avem sau am avut echipe de la Alexandria, pe la Slatina, pe la Turnu-Severin, până la urmă pentru noi speranța pentru microbiști este Craiova. Craiova Maxima a rămas în sufletul nostru și, pentru memoria tuturor celor care au făcut istorie aici, era nevoie de acest stadion și pentru toți microbiștii din sud care aveau nevoie de hrana asta, a orgoliului, pentru că aici sunt foarte multe talente. Baza sportivă, în general, este importantă și atunci când am discutat am discutat pentru tot complexul, a fost o gândire strategică a primarului de atunci, Olguța Vasilescu”, a afirmat Dragnea.

Citeste si :  CNCD a sanctionat-o pe Lia Olguta Vasilescu pentru declaratiile referitoare la etnicii germani.
Receptia stadionului incepe in iulie 2017. 2
Receptia stadionului incepe in iulie 2017.

”Lucrarea este foarte bună și în termen”

De asemenea, trebuie să recunosc, și-o spun – probabil după ce o să fac afirmația asta o să se considere că firma care construiește aici e a mea, ceea ce e normal – vreau să apreciez modul în care constructorul a lucrat, faptul că-și respectă termenele. M-am interesat și la cei de la CNI și lucrarea este de calitate foarte bună și în termen”, a afirmat Dragnea.

Galatasaray, pe noua arenă

Întrebat dacă o să vină la meciuri pe arena din Bănie, Dragnea a replicat: ”Normal că o să vin!!”. ”O să vin la primul meci, inaugural, depinde când o să se finalizeze, a venit cineva cu propunerea să facem un meci amical, selecționata Parlamentului cu Craiova. Dacă au curaj să joace cu noi…”, a glumit șeful PSD. Iar Olguța Vasilescu a intervenit:Galatasaray o să vină”.

Receptia stadionului incepe in iulie 2017. 3
Receptia stadionului incepe in iulie 2017.

Știți foarte bine, din cauza condițiilor solului, fiindcă e pe principiul vaselor comunicante, nu? Dai de-o groapă, răsare în altă parte. Și pânza freatică este foarte, foarte sus, din cauza asta am avut probleme și cu stadionul de atletism. Dar eu zic că ce a fost greu, s-a depășit” a spus Olguta Vasilescu .

100% începem recepția în iulie

Citeste si :  Fotbal : Marcel Iancu - A sosit un nou moment zero in Craiova .

Reprezentantul CON-A a venit, însă, cu răspunsuri ceva mai clare: ”Suntem în linie dreaptă și stadionul este undeva la 80% realizat, deci 100% începem recepție în iulie anul acesta și, cu siguranță, în toamnă se poate juca, după ce primim și avizul de funcționare, toate lucrurile sunt îndeplinite, ISU, bineînțeles, de asemenea”, a conchis acesta.

Receptia stadionului incepe in iulie 2017. 4
Receptia stadionului incepe in iulie 2017.

Nu s-au putut prevede toate condițiile de la fața locului

Întrebați de ce s-au depășit termenele de finalizare, cel inițial fiind noiembrie 2016, Liviu Dragnea și reprezentantul firmei constructoare au arătat că a fost vorba de unele situații speciale care pot apărea în proiectare. ”Dacă nu ați lucrat în proiectare… în proiecte de genul ăsta nu ai cum să prevezi absolut toate condițiile de la fața locului: condiții geo, condiții meteo, alte lucruri ascunse, pe care nu le știi de la început. În absolut toate proiectele de asemenea anvergură apar întârzieri, ele se și iau în calcul atunci când se proiectează, pentru că nu poți să arzi niște etape dacă solul sau condițiile specifice te împiedică, dar sunt și lucrări mult mai mici care au durat mult mai mult”, a explicat Dragnea. De asemenea, constructorul a afirmat că ”condițiile specifice au fost, într-adevr, mult peste ceea ce ne așteptam”: ”Suntem pe o mlaștină, suntem pe o zonă cu foarte mari probleme de apă, am reușit să le rezolvăm cu ajutorul Universității de Construcții din București, am găsit soluții care funcționează (…)”.

Citeste si :  Fotbal : Marcel Iancu , Presedinte Fc U Craiova asteapta raspunsul Primariei Craiova

Se așterne covor

Întrebat dacă Va fi însămânțat sau montat gazon, contructorul a precizat că, deși în proiect este prevăzută însămânțarea, ”pentru a fi predat la timp se va așterne covor. Deci, va fi gazon cu covor, rulou”.

Sursa acestui articol Craiova Forum !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.