Recital de vioara si pian la Muzeul de Arta Craiova

0
600

Recital de vioara si pian la Muzeul de Arta Craiova 1MIERCURI, 11 APRILIE 2018, ORA 19:00

Muzeul de Arta – Holul de Onoare  Isi dau concursul

YOON-HEE KIM – vioara, COREEA DE SUD

MIHAI UNGUREANU – pian

In program:

In program:
Giuseppe Tartini: Sonata in Sol minor, „Trilul diavolului”
– Larghetto affettuoso
– Allegro moderato
– Andante
– Allegro assai – Andante – Allegro assai
Edvard Grieg: Sonata in Sol major, op. 13
– Lento doloroso. Allegro vivace
– Allegretto tranquillo
– Allegro animato
Pauza
Eugène Ysaÿe: Sonata nr. 3 in Re minor, op. 27/3 (vioara solo)

Ballades; Lento molto sostenuto
– Allegro in tempo giusto e con bravura
Johannes Brahms: Sonata nr. 3 in Re minor, op. 108
– Allegro
– Adagio
– Un poco presto e con sentimento
– Presto agitato

Recital de vioara si pian la Muzeul de Arta Craiova
Recital de vioara si pian la Muzeul de Arta Craiova
YOON-HEE KIM
YOON-HEE KIM

YOON-HEE KIM

“Profunzimea sentimentelor pe care le transmite impresioneaza mai mult decat tehnica ei perfecta. Evolutia ei artistica exprima virtuozitate, energie si pasiune.” (Rheinische Post); “O performanta uimitoare” (Austria Today); “O performanta violonistica intr-adevar cu totul deosebita. Artista canta cu empatie si vigoare.” (Kölner Stadt Anzeiger); “Vadeste o extraordinara muzicalitate, forta in exprimarea artistica si o tehnica perfecta, desavarsita.” (Kölner Klassik); “De senzatie… nimeni nu poate concura cu muzicalitatea sa extraordinara…” (Adresseavisen, Norvegia); “Violonista-minune, de o minunata sensibilitate si mare profunzime, cu un sunet plin de vigoare. Incredibila reactia publicului.” (Stuttgarter Nachrichten); “De senzatie… viitorul ii apartine.” (Nice Martin / Monaco Martin)
Nascuta in insula sud-coreeana Jeju, Yoon-Hee Kim a fost numita o “noua minune printre cele sapte minuni ale naturii”, in prezent detinand statutul de Ambasador Onorific al orasului ei natal. De asemenea, este castigatoarea Premiului “Cel mai tanar artist al anului 2011”, distinctie acordata de catre Ministerul Culturii din Coreea de Sud.
A inceput studiul viorii la varsta de trei ani, doi ani mai tarziu (in 1996) debutand ca solista in compania Orchestrei Simfonice Savaria (Ungaria). La varsta de patru ani a fost admisa la Universitatea de Muzica din Viena (devenind, astfel, cel mai tanar student din istoria acestei prestigioase institutii), unde s-a pregatit cu prof. Polatschek, Gerhard Schulz si Elisabeth Kropfitsch.
Situandu-se printre cei mai tineri solisti concertisti din istoria muzicii, Yoon-Hee Kim a cantat impreuna cu orchestre renumite in intreaga lume, precum: Filarmonica din Stuttgart, Filarmonica din Monte Carlo (la varsta de 16 ani), Orchestra Simfonica din Trondheim/Norvegia (la varsta de 13 ani), Orchestra Radio-Televiziunii Spaniole (RTVE), Filarmonica Slovaca, Bayer-Philharmoniker, Orchestra Radio din Praga, Orchestra Simfonica Nationala a Ucrainei, Orchestra Nationala de Camera din Kiev, Dohnányi Orchestra Budafok, Noua Orchestra Transilvana – Romania, Orchestra din Catalonia, Filarmonica “Janacek”, Filarmonica din Katowice, Orchestra Nationala Radio – Bucuresti, Orchestra de Camera din Salzburg, recent obtinand un rasunator succes la Londra, in compania Royal Philharmonic Orchestra.
In Coreea de Sud a evoluat ca solista in compania KBS Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Euro-Asian Philharmonic Orchestra, Orchestrele Simfonice din Busan, Daejeon, Daegu, Gwangju, Jeonju si Jeju.
A colaborat cu dirijori faimosi: Walter Weller (Directorul artistic al Orchestrei Nationale a Belgiei), Alexander Rahbari, Roman Kopfmann, Claus Peter Flor, Cristian Mandeal, Philippe Auguin, Leoš Svárovský, Barry Wordsworth, Eivind Aadland, Othmar Mága, Rainer Koch, Damian Iorio, Radu Popa, Keiko Mitsuhashi s. a.
Este castigatoarea unor importante concursuri internationale: “Andrea Postacchini” (Fermo/Italia – Premiul I), “Prima la Musica” (Austria – Premiul I), Concursul International de Muzica (Stresa/Italia – Premiul I), Premiul Concursului “Rovere d’Oro a San Bartolomeo al Mare” (Italia), Concursul “Fidelio” (Austria), Premiul Special si Bursa Fundatiei “Herbert von Karajan”, Bursa de studii a Fundatiei “Robert si Lina Thyli-Duerr” (Elvetia).
Pe parcursul carierei artistice a sustinut concerte in sali celebre, precum: Musikverein, Wiener Konzerthaus, “Walt Disney” (Los Angeles), Cadogan Hall (Londra), Lieder Halle (Stuttgart), Auditorium Rainier III (Monte Carlo), “Smetana” si Rudolfinum (Praga), Palatul International al Artelor (Budapesta), Ateneul Roman – Bucuresti, Odd Fellow Palæet (Copenhaga), Olavshallen (Trondheim), Seoul Arts Center.
De asemenea, a participat ca invitata la Festivalul de Muzica de la Belgrad (BEMUS, editia a XXXV-a), “Rising Star” Concerts (Köln), Wiltz Festival (Luxembourg), Concertul de Anul Nou (Trondheim), Samobor Music Festival (Zagreb), Seoul Arts Center (Orchestra Festivalului), KBS Symphony Orchestra (Concertul de Anul Nou).
A avut prilejul sa cante pe viorile de valoare inestimabila – Stradivarius “Diamantul Rosu” 1732 si “Da Vinci” 1725 – iar in prezent canta pe vioara Lorenzo Storioni (Cremona 1780), pusa la dispozitia artistei de un colectionar particular.
Viitoarele sale colaborari artistice vizeaza concerte alaturi de Royal Philharmonic Orchestra London, Berliner Symphoniker, Filarmonica “George Enescu” – Bucuresti, Filarmonica din Praga si Orchestra Radio din Cehia, Filarmonica Slovaca si Orchestra Nationala din Antalya.
In cadrul aparitiilor la posturi de televiziune Yoon-Hee Kim a fost prezentata in termeni elogiosi: “violonista de geniu” (CNN) sau “copil-minune” (TF1, emisiunea “Les 30 Histoires les plus Mysterieuses”).

MIHAI UNGUREANU
MIHAI UNGUREANU

MIHAI UNGUREANU

Solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”, pianistul Mihai Ungureanu apare cu regularitate in viata muzicala a tarii si in strainatate, atragandu-si elogiile publicului si criticii de specialitate. La 16 ani, a debutat cu „Mi bemolul” de Franz
Liszt pe scena Filarmonicii craiovene; in anul 1977, a absolvit cursurile Liceului de Arta din Banie.
Ca student al Academiei de Muzica din capitala, a beneficiat de indrumarile reputatilor muzicieni Dan Grigore si Ioana Minei. Din anul 1981, incepe sa sustina o intensa activitate concertistica, colaborand cu toate orchestrele simfonice din tara, deosebita sa prezenta scenica fiind apreciata si peste hotare.
In ipostazele de solist, interpret de muzica de camera si acompaniator, Mihai Ungureanu a concertat in centre culturale renumite din majoritatea tarilor din Europa, America de Nord si de Sud (in S. U. A., Canada, Argentina si Brazilia a sustinut o serie de concerte cu orchestra si recitaluri de mare succes), din Rusia (ex-U. R. S. S.) si din spatiul asiatic (Japonia, Coreea de Sud, Republica Islamica Iran, Liban).
Este laureatul mai multor competitii nationale si a fost distins cu Premiul ATM (Premiul Criticii Muzicale/1986). De asemenea, participa frecvent in juriile unor importante concursuri internationale.
In calitate de director general (in perioadele 1990 – 2000 si 2003 – 2009) si de director artistic (intre 2001 – 2003 si 2012 – 2016) al Filarmonicii „Oltenia”, a intreprins si organizat numeroase turnee peste hotare (in Italia, Germania, Franta, Belgia, Elvetia, Spania, Gibraltar, Ungaria, Austria, Grecia, Serbia, Macedonia, Coreea de Sud, Republica Moldova).
Mihai Ungureanu s-a implicat si in realizarea unor valoroase inregistrari discografice la casa Electrecord – Bucuresti, promovand atat repertoriul autohton, cat si pagini de referinta din creatia universala (G. Enescu – Sonata a III-a in caracter popular romanesc, cu violonista Luminita Rogacev; J. Brahms – Cvartet cu pian, impreuna cu ansamblul Trio ”Consonante” – Craiova; Sonate si alte lucrari pentru violoncel si pian, cu Ioana Ostafi la violoncel s. a.). Totodata, a imprimat 2 CD-uri la Casa de discuri Bella Musica (Freiburg, Germania), ce cuprind: J. Haydn – Sonata pentru pian si Doua concerte pentru pian si orchestra, cu Orchestra de Camera din Alicante, dirijor Alfonso Saura; G. Gershwin – Rhapsody in Blue, Concertul in Fa pentru pian si orchestra, in compania Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Banatul“ – Timisoara, dirijor Camil Marinescu. In anul 2003, a inregistrat un CD cu muzica germana contemporana (Gerhard Rosenfeld), in colaborare cu violonista Jenny Abel, iar un an mai tarziu a inregistrat in Germania, la Casa de discuri Hasted-WDR 3, un CD „Portret Pascal Bentoiu”, in colaborare cu Nordwestdeutsche Philharmonie, sub conducerea muzicala a maestrului Horia Andreescu si cu participarea violonistei Jenny Abel. In 2007, a colaborat din nou cu violonista Jenny Abel la realizarea unui disc de sonate ale unor compozitori romantici germani (Joachim, Brahms, Dietrich, Robert si Clara Schumann).

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.