Referendumul intern privind pozitionarea USR ca partid de centru-dreapta s-a incheiat. Au votat 12.106 membri de partid, prezenta fiind de 56,35% dintre cei cu drept de vot

0
245

Votul la referendumul intern, care a durat o saptamana, pentru pozitionarea USR ca un partid de centru-dreapta modern s-a incheiat la ora 9:00.
Reprezentantii partidului au anuntat ca au votat 12.106 membri USR din cei peste 20.000 pe care ii are partidul, prezenta la fiind de 56,35% dintre membrii cu drept de vot ai formatiunii.

”Reprezinta cea mai mare participare de pana acum in consultarile electronice interne (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019)”, a explicat un lider USR pentru G4Media.ro.

Potrivit acestuia, cvorumul de validare a referendumului intern era de 10.743 de voturi (jumatate dintre membrii cu drept de vot ai USR). Cvorumul a fost atins vineri.

”In urmatoarele ore are loc procesul de anonimizare si decriptare a voturilor dupa care va fi anuntat rezultatul scrutinului”, a mai spus lideruk USR.

Intrebarea la care au raspuns membrii USR cu DA sau NU a fost: “Sunteti de acord ca USR sa asume o pozitie doctrinara de centru – dreapta modern?”

Referendumul intern a debutat sambata trecuta, pe 1 februarie.

Documentul programatic prin care echipa Dan Barna a propus pozitionarea partidului se numeste ”Romania moderna. Reforma cinstita” si contine cele 5 mari principii de guvernare, precum si un plan de actiune in viitorul imediat, insotit de 10 pachete de politici publice pe care se va baza guvernarea USR.

In documentul programatic al echipei lui Dan Barna, dat publicitatii pe 10 ianuarie, se arata ca ”USR este partidul nou, anti-sistem, care coaguleaza energiile celor care vor cu adevarat o schimbare, care se implica in viata publica”.

Documentul explica optiunea de centru-dreapta: ”De ce centru-dreapta? Pentru ca dreapta este in Romania forta schimbarii, forta care a dus Romania inainte spre economie de piata, spre Europa, spre libertate. Pentru ca stanga a impins Romania, si nu doar de 30 de ani, la marginea Europei. De ce modern? Pentru ca este 2020. Pentru ca lumea se schimba si pentru ca USR este partidul care propune solutii moderne la problemele reale ale acestor zile”.

”Doctrina USR centru-dreapta modern este o sinteza intre liberalismul european si puterea comunitatilor”, se mai arata in document.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.