Reguli stricte în tren, în metrou şi în avion, pe perioada stării de alertă

0
108

În această perioadă, avem un set întreg de reguli și restricții pe care trebuie să le respectăm, altfel riscăm sancțiuni de la 500 de lei, până la 15.000 de lei. Noi reguli trebuie să fie respectate şi pentru călătoriile cu trenul, în metrou și în avion. Măsurile publicate în Monitorul Oficial sunt obligatorii pe toată perioada în care România se află în starea alertă din cauza noului coronavirus.

Reguli in domeniul transportului cu trenul
– Purtarea mastii de protectie este obligatorie pentru accesul la bordul trenurilor si pe toata durata calatoriei.
– Seful de tren/conductorul are obligatia sa vizualizeze biletul de calatori, fara sa-l atinga.

– Operatorii feroviari pun in aplicare rezervari obligatorii de locuri pentru trenurile de lung parcurs si pentru cele regionale, acolo unde este tehnic posibil si eficient din punct de vedere economic.

Citeste si :  Alerta in Vama Veche! Angajata unei terase, confirmata cu COVID-19

– Pe scaunele existente in gara, se va semnaliza prin aplicarea de stickere locurile unde se pot aseza persoanele (de preferat un loc ocupat, unul liber).

– Pe peron se va permite doar accesul persoanelor ce prezinta biletul sau dovada electronica a achizitionarii acestuia.

Reguli in domeniul transportului cu metroul
– Pentru accesul in statiile de metrou, pe durata sederii in aceste statii si pe toata durata calatoriei cu metroul este obligatorie purtarea mastii de protectie.

– Pe Magistralele 1-3, vor circula 32 trenuri in perioadele de varf de trafic, la interval minim de 6 minute, iar pe distanta comuna a celor doua magistrale, Nicolae Grigorescu – Eroilor, se va asigura un interval minim de 2-3 minute. Dupa cum transmite Antena3, pe Magistrala 2, vor circula 21 trenuri in perioadele de varf de trafic, la interval minim de 3 minute. Pe Magistrala 4, vor circula 4 trenuri in perioadele de varf de trafic, la interval minim de 11 minute, pana la punerea in functiune a sistemului de siguranta a traficului pe distanta parc Bazilescu – Straulesti.

Reguli in domeniul transportului cu avionul
– Pasagerii sunt indrumati sa efectueze operatiunile de check-in on-line.

– Pilotii sunt obligati sa poarte masca de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, in cazul parasirii cabinei de pilotaj, si sa-si igienizeze mainile, prin spalare cu apa si sapun sau dezinfectare cu dezinfectanti pe baza de alcool, dupa terminarea sarcinilor in afara cabinei de pilotaj.

Citeste si :  Peluza Sud 1997 alaturi de cadrele medicale de la Spitalul Victor Babes din Craiova..

– Miscarile in cabina de pilotaj se reduc la un minim necesar

– Serviciul la bord va fi suspendat/limitat pe rute/destinatii in functie de nivelul de risc declarat de autoritati

– Pasagerii vor fi grupati pe familii si, in masura posibilitatilor, cat mai distantati

– Pasagerii au obligatia de a purta masca de protectie la urcarea la bordul aeronavelor, precum si pe toata durata calatoriei

– Pentru a evita aglomerarile, companiile aeriene/agentii de handling informeaza pasagerii sa se prezinte la aeroport cu cel putin 3 ore inainte de ora programata pentru decolare

Citeste si :  Al 8-lea deces provocat de coronavirus. Este vorba despre un barbat din Craiova

– Ventilarea naturala va fi imbunatatita pe cat posibil in terminale, in timp ce recircularea aerului va fi redusa.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.