>
Home » Actualitate » National » RePatriot, proiectul repatrierii romanilor prin antreprenoriat, ajunge la Atena

RePatriot, proiectul repatrierii romanilor prin antreprenoriat, ajunge la Atena

RePatriot, proiectul repatrierii romanilor prin antreprenoriat, ajunge la Atena

Platforma RePatriot organizează o nouă conferinţă dedicată prezentării oportunităților de afaceri din România şi adresată românilor care doresc să se întoarcă acasă ca antreprenori. Evenimentul are loc la Atena, în Grecia, pe 24 iunie, de la ora 18:00, la Hotel Oscar, Filadelfeias 25 & Samou, 10439. După conferință va urma un eveniment artistic susținut de Asociația (Re)descoperă România, cu ocazia Zilei Iei Românești, și un Cocktail pentru a continua discuțiile împreună.

În cadrul evenimentului se vor expune picturile inspirate din datinile și obiceiurile românești, ale lui Gabriel Grama, un pictor român foarte cunoscut în Grecia și nu numai, și fotografiile lui Radu Buraga, care sunt în legătură directă cu portul popular, ia românească.

“Atitudinea face diferența! Indiferent că suntem în străinătate sau acasă, indiferent că vrem să investim sau să ne întoarcem să lucrăm în România, trebuie să înțelegem că România se schimbă și să vorbim frumos despre țara noastră. Să întelegem că cele mai multe oportunități sunt acasă, din toate punctele de vedere! ” (Dragoș Anastasiu – Președinte Eurolines)

RePatriot, proiectul repatrierii romanilor prin antreprenoriat, ajunge la Atena

RePatriot este o platformă de inspirație și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Construim instrumente de sprijin, oferim consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizăm forţe instituţionale importante alături de personalităţi şi societatea civilă.

Conferința va reuni ca speakeri antreprenori din România și Grecia, care vor prezenta studii de caz și povești de succes, precum și modalități concrete de dezvoltare a unei afaceri în țară. Și-au anunțat participarea: Marius Bostan – Antreprenor și inițiatorul proiectului, Mirabela Miron – Avisso, Felix Pătrășcanu – FAN Courier, Mihai Dohotar – Ambasador RePatriot și antreprenor în Grecia și România, Lucian Neacșu – Senator Wine, Bianca Dăncilă – GripAds, Sergiu Manofu – Travel Idea, Cenusa Violeta – Project Manager RePatriot, Cristi Chitu – Patiseria Tineretului, Nicuța Enache – Osteria Ciao Niki și Andra Giucă – Voss Review.

Proiectul RePatriot este adresat românilor din Diaspora care doresc să se conecteze cu ţara. Lansat de Romanian Business Leaders, fundaţia care reuneşte antreprenori şi lideri din mediul de afaceri românesc, proiectul oferă sprijinul de care românii din Diaspora au nevoie pentru a investi în România sau/şi pentru a se reloca acasă şi a-şi reconstrui o viaţă şi o carieră aici.

„Am văzut cu toţii că Diaspora este investitorul major în economie prin banii trimişi an de an şi am văzut de mai multe ori că este şi cu sufletul în România. Studiile arată că mulţi dintre românii plecaţi şi-ar dori să se întoarcă sau să investească în România. RePatriot îşi propune să susţină românii care doresc să revină în ţară, cu informaţii şi consiliere pentru acces rapid la oportunităţile din România. Proiectul se adresează în acelaşi timp şi românilor care sunt de mult timp în străinătate şi doresc să rămână acolo, dar sunt interesaţi să pornească o afacere în ţară, transferând astfel în România bunele practici dobândite în ţara adoptivă.

Ne dorim să aducem Diaspora alături de ţară pentru a ne fi ancora de stabilitate, securitate şi, totodata, bază pentru accelerarea dezvoltării economice. Am considerat că primul efort intensiv ar trebui sa fie cel de atragere a întreprinzătorilor, a meseriaşilor și a creatorilor de valoare suplimentară, alături de care, să creăm condiţiile pentru repatrierea a cât mai mulți români. Știm cu toții câtă nevoie avem de medici buni, profesori dedicaţi, oameni pricepuţi şi, categoric, de familii întregite atât pentru copiii lăsaţi în grija bunicilor şi a rudelor, cât şi pentru părinţii lăsaţi în urmă de copiii lor în satele şi oraşele din România.

Dezvoltarea comunelor şi a oraşelor României depinde de investiţii şi de întreprinzători. Ţara are nevoie de oameni cu iniţiativă, care să aibă o atitudine occidentală faţă de muncă. Aceştia ar trebui sprijiniţi, iar administraţia locală ar trebui să fie alături de ei. Diaspora poate juca un rol major în dezvoltarea locală și poate sprijini conectarea puternică a orașului la oportunitățile din alte țări. Tocmai de aceea mizăm pe toate autoritățile locale din România pentru a deveni promotori ai mesajului nostru către toţi românii!

Veniţi alături de noi cu forţele de care puteţi dispune! Niciun efort nu e prea mic pentru această cauză mare. Daca ne întoarcem în istorie, vedem că în 1848 un grup de aproape 100 de români întorşi de la şcoli de peste hotare au pus bazele României moderne şi au creat premisele construirii României Mari în 1918. În următorii aproape 100 de ani mulţi români aflaţi pe toate meridianele au susţinut cauza ţării, au purtat steagul țării, au trimis bani acasă şi s-au rugat pentru noi când ne-a fost greu. Acum a venit rândul nostru să lucrăm pentru ca 100 de ani de la Marea Unire să ne regăsească într-o Românie unită și capabilă să ofere o viață mai bună românilor săi.“

Sursa articol Iasul in Afaceri !

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !
Citește articolul precedent:
S-a instaurat PANICA in PSD ! Cheama parlamentarii DUMINICA pentru citirea motiunii de cenzura!

S-a instaurat panica in PSD ! Cheamă parlamentarii duminică pentru citirea moțiunii de cenzură! Deși toate televiziunile au anunțat că...

Închide