Home » Actualitate » Educatie » Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj au explicat ca nu sunt probleme grave in invatamantul preuniversitar

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj au explicat ca nu sunt probleme grave in invatamantul preuniversitar

Share ..

Peste 93.000 de elevi din Dolj au început, ieri, cursurile, în unităţile de învăţământ preuniversitar din teritoriu. Într-o conferinţă de presă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, alături de întreg aparatul inspectorilor de specialitate, a prezentat starea de fapt a învăţământului doljean, recunoscând că mai sunt probleme de rezolvat, dar nu insurmontabile.

A început anul şcolar 2017-2018, entuziasmul este mare, dar rămân, încă, probleme nerezolvate, în învăţământul doljean – adevărat, nu foarte multe greutăţi. „Am vrut să fim cu toţii aproape, la acest început, unul plin de speranţă. Rezultatele muncii noastre o reprezintă cele obţinute de copii, cadre didactice şi părinţi. Mai sunt probleme şi nu le ascundem. Din cele 549 de clădiri care aparţin unităţilor de învăţământ, 115 nu au autorizaţie sanitară. Am luat legătura cu primăriile şi cu autorităţi în drept, pentru a intra în legalitate.

După controalele efectuate, având şi sprijinul Prefecturii şi al celorlalte instituţii implicate, putem vorbi, mai ales în mediul rural, de un procentaj de 8, conform căruia nu este apă potabilă centralizată. În ceea ce priveşte autorizaţiile eliberate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, mai multe vă poate spune colegul meu, prof.  Florin Băloi, responsabil de acest segment”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al ISJ Dolj.

Cel amintit a precizat: „Sunt 55 de clădiri care nu au autorizaţie pentru securitate la incendiu. Modificările sunt diverse, dar toate vor fi rezolvate. Directorii sunt ajutaţi să obţină aceste autorizaţii, pe 14 septembrie având loc instruirea pe ISU”.

La rândul său, prof.  Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al ISJ Dolj, a declarat: „Avem peste 93.000 de elevi în învăţământul preuniversitar, cu mai bine de 5.000 în învăţământul preşcolar şi primar. Încercăm să eliminăm frecvenţa redusă şi abandonul şcolar. În acest moment, putem vorbi de aproximativ 90% din numărul total de elevi absolvenţi de gimnaziu, înmatriculaţi în liceu. Vom vedea, zilele următoare, după centralizarea tuturor datelor, care este realizarea planului de şcolarizare şi vom adopta măsurile corespunzătoare”. În altă ordine de idei, dar tot legată de acest nou an şcolar, Monica Leontina Sună a menţionat că nu sunt probleme, în Dolj, cu repartiţia manualelor şcolare.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Anul scolar a debutat, la Colegiul National „Elena Cuza”, plin de sperante

Conform Cuvantul Libertatii  , Curtea Colegiului Naţional „Elena Cuza” a fost, ieri, arhiplină. Copii, părinţi şi cadre didactice au participat...

Închide