Ringo Dămureanu : AUR depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-PNL

0
289

Astăzi la Biroul Parlamentar al deputatului Ringo Dămureanu, a avut loc conferința de presă săptămânală AUR Dolj.
Deputatul Ringo Dămureanu, a vorbit despre Moțiunea de cenzură contra Guvernului Ciolacu. Cad etichetele împotriva AUR. De ce refuză PSD microbuzele școlare oferite gratis de AUR. Gunoaiele, noua spaimă a craiovenilor și doljenilor.
Ionel Gheorghe, Coordonatorul județean AUR Dolj a vorbit despre Tragedia de la Crevedia, imaginea unui stat eșuat și despre Negocierile de la Bruxelles pe măsurile fiscale, departe de ochii românilor.
Iulian Bogdan, Vicepreședintele pe comunicare al AUR Dolj, a vorbit despre Caravana medicală AUR și despre Campania Vara românilor, la Dolj, o acțiune de succes.

“Săptămâna viitoare începe o nouă sesiune parlamentară. Alianța pentru Unirea Românilor va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu.
Acțiunea AUR are drept scop oprirea politicii antinaționale și antisociale promovate de coaliția PSD-PNL și eliminarea măsurilor inițiate sau promovate de guvernele conduse de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu prin care sunt amenințate cu falimentul mii de companii românești din construcții și agricultură.
Ca Partid serios și responsabil, având un Program de guvernare propriu, în 15 puncte, intitulat ”Reconstruim România”, AUR are soluții la problemele Țării.
Un nou Executiv responsabil și dedicat cauzei naționale trebuie să adopte în cel mai scurt timp o serie de decizii vitale pentru redresarea economiei și pentru stabilitatea socială a României:
1) întâietate pentru agricultorii români la accesul în portul Constanța și la elementele de infrastructură ale statului;
2) taxarea cu 1% din cifra de afaceri a marilor contribuabili, așa cum am prevăzut în Programul de guvernare AUR în 15 puncte ”Reconstruim România”;
3) menținerea facilităților fiscale pentru domeniile construcții și agricultură la nivelul actual;
4) oprirea creșterilor de taxe pentru microîntreprinderi.
Facem apel la toate forțele politice care se declară în opoziție față de guvernul Ciolacu – Ciucă să susțină moțiunea de cenzură a Alianței pentru Unirea Românilor și să contribuie la eliberarea politică și economică de sub dominația acestei coaliții antinaționale!
Așa vor vedea cu adevărat românii care sunt partidele care sunt de partea poporului, dar și cele care susțin, fățiș sau din umbră, distrugerea României de o coaliție antinațională și antisocială.”,a declarat Deputatul Ringo Dămureanu, despre Moțiunea de cenzură contra Guvernului Ciolacu.

“S-a lămurit în această vară orice român că toate marotele inventate împotriva AUR de partidele Sistemului și de Sistemul însuși nu au fost nimic altceva decât minciuni sfruntate.
Ne pasă de construcția europeană, pe care din bolnavă o dorim sănătoasă cât mai repede, de aceea am desemnat lista completă de candidați pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024, AUR fiind singurul partid din România care a făcut acest gest public, deschis și asumat.
Recenta întâlnire oficială dintre ambasadorul Israelului și președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, spulberă și trăznaia ”antisemitismului” AUR, lansată de voci răutăcioase, AUR fiind un partid creștin, însuși Mântuitorul Hristos fiind din neamul lui Israel.
AUR nu vorbește rusește, nu face deplasări la Moscova, nu face afaceri cu rușii, precum PSD.
AUR vrea înapoi Tezaurul de la Moscova. Suntem proromâni, proeuropeni, pro sănătatea UE, vrem o UE normală și sănătoasă, pentru oameni normali și sănătoși !”,a declarat Deputatul Ringo Dămureanu, despre etichetele impotriva AUR.

“De ce nu au vrut microbuzele școlare PSD, Guvernul Ciolacu și Olguța Vasilescu, la Dolj?
20 de microbuze școlare achiziționate de AUR au fost propuse recent către Guvernul Ciolacu, spre a fi donate școlilor din mediul rural care au nevoie de ele, la început de an școlar.
Atât PSD, cât și domnul Ciolacu, nu au văzut cu ochi buni această propunere de donație și nu au acceptat-o. La Craiova, microbuzele marca Ford au fost alungate cu poliția locală de primărița Olguța Vasilescu. Nimeni nu a înțeles atunci de ce. Secretul: nu primeau parandărătul!!!
Păi, PSD, de ce să primești tu 20 de microbuze GRATIS, ca donație și tu să nu te alegi cu nimic? Cum să facă ceva PSD, fără să ia… “comisionul” ?!
În schimb, cam tot atâtea microbuze școlare au decis mai-marii PSD la Dolj să achiziționeze, dar… pe bani grei, așa cum le stă lor bine când e vorba de a fura din banii pentru copiii Țării.
Nu mai puțin de… 7,3 milioane euro se vor arunca, în curând, doar la Dolj, pe doar… 24 de microbuze școlare. Adică peste 300.000 de euro bucata, adică prețul a 6 locuințe în Craiova, în condițiile în care un microbuz similar se vinde de vreo 10 ori mai puțin!!!
Vă dați seama, ce sume astronomice? Justificarea stupidă?!… “Sunt electrice”, adică “verzi”, cum ar veni. Și merită să dăm oricât pe păcălelile “verzi”. La banii ăștia le luau copiilor Bugatti Veyron sau câte două Aston Martin Coupé, ultimul tip. Cum puteți, măi, distrugătorilor, să aruncați atâția bani pe fereastră?
Chiar dacă vin din programul PNRR, supranumit “Banii pentru înmormântarea României”, dacă ați avea o minimă conștiință nu ați cumpăra aceste microbuze exorbitante.
Mai ales că din achizițiile anterioare, nu chiar atât de costisitoare, am găsit pe la Goiești, Dioști etc. aceste autoutilitare zăcând nefolosite niciodată.
Între timp, și Guvernul Ungariei trimite 38 de microbuze școlare noi în România. Fără ca același PSD și același guvern Ciolacu să se mai opună. Maghiarii știu să-și rezolve problemele și fără a-și bate joc de bani și de copii.
Aceste microbuze sunt însă dedicate acelor localități din România unde comunitatea maghiară nu este majoritară, iar copiii fac naveta de la sate pentru a ajunge în școlile cu predare în limba maghiară. “Nu lăsăm din mână niciun singur copil. Mulțumiri pentru sprijin și pentru realizarea acestui program Guvernului Ungariei”, a transmis Kelemen Hunor, președintele UDMR, care a preluat personal microbuzele din Ungaria.
Mai are rost să vorbim de copiii din comunitățile etnice românești din jurul granițelor României, care poate și ei ar trebui să fie ajutați să învețe limba maternă română?! Nici vorbă. PSD i-a abandonat demult.”,a declarat Deputatul Ringo Dămureanu, despre refuzul PSD impotriva microbuzelor școlare oferite gratis de AUR.

“În orice țară ”civilizată”, gunoaiele sunt domeniul forte al mafiei. România nu face excepție.
Iar cum Doljul este, prin excelență, un județ al mafiei de partid și de stat, instituită de PSD, pe tema gunoaielor s-a lucrat intens, pentru otrăvirea locuitorilor, dar și pentru jefuirea acestora.
PSD a făcut o groapă de gunoi unică pe județ, chiar în inima Craiovei, o adevărată bombă ecologică, la doar câțiva kilometri de centrul municipiului, în zona Mofleni, unde sunt cărate absolut toate gunoaiele din satele și orașele județului și de unde sunt otrăvite apa și aerul.
Se plâng craiovenii din Catargiu – 1 Mai de aromele pestilențiale, fără ca în Republica bananieră să-i pese cuiva de cetățeni și de siguranța acestora, inclusiv olfactivă.
Nu doar apa și aerul nostru sunt otrăvite cu bună știință de mai marii PSD.
Mai nou, printr-un așa-numit ”masterplan” de furat banii craiovenilor, taxa pe gunoaie a ajuns să fie stabilită direct de mafie, cu complicitatea tacită a aleșilor locali, majoritatea aparținând PSD.
Administrațiile locale au acceptat, în cadrul acestui odios ”masterplan”, să fie complicii mafiei, în sensul de a colecta ele banii pe care clienții ar trebui să-i furnizeze operatorului comercial, caz unic în istoria României. Ca și cum primăria ar putea sau ar trebui să vă încaseze, prin impozite și taxe locale, banii pe care i-ați datora, în calitate de clienți, către Orange, CEZ, Distrigaz etc., absolut aberant!
În această nebunie, există un ”dublu standard” prin care cetățenii sunt păcăliți și jefuiți, astfel: operatorul facturează orașul sau comuna pe baza cantității de gunoi colectat, în timp ce clienții nu sunt facturați direct de aceasta pe baza cantității de gunoi, cum ar trebui, ci impozitați de autoritățile locale pe baza numărului de persoane din gospodărie, indiferent dacă și cât gunoi produc.
Chiar și principiul european ”poluatorul plătește” este flagrant încălcat, în sensul în care dacă cineva produce gunoi în exces nu va plăti mai mult, iar dacă altcineva produce deșeu menajer foarte puțin sau chiar deloc, în cazul în care o perioadă nu locuiește la adresă, plătește la fel.
Sarabanda taxelor este alarmantă, cresc prețurile într-o veselie, într-o nebunie, fără să existe nicio justificare reală prin creșterea cheltuielilor materiale sau cu munca vie. Doar profitul firmei mafiote este în creștere exponențială. Și asta cu complicitatea aleșilor locali PSD și PNL.
Din 2020, prețurile tot cresc, doar ultima oară, recent, s-au mărit cu 50%, pur și simplu prin voința exclusivă a operatorului comercial, pe baza unei simple notificări, fără a fi aprobate în Consiliile locale sau Consiliul județean, fără ca vreo autoritate locală sau de control să ia atitudine!
Chiar și ”cumpărătorii” de bună credință au fost păcăliți, în sensul în care, toți acești cetățeni craioveni și doljeni care și-au plătit în avans taxa de salubritate până la finele anului 2023, apar acum cu datorii la același capitol, primăriile conduse de PSD și PNL angajându-se, fără să crâcnească, să colecteze și majorările la aceste poveri fiscale aberante.
Cerem public Prefectului județului Dolj, Consiliului județean Dolj, Președintelui Consiliului județean, Asociației ”ADI Eco” Dolj, tuturor Consiliilor locale și Primarilor din județul Dolj, precum și autorităților de control, să se sesizeze în această gravă problemă și să oprească sarabanda nebună a jefuirii craiovenilor și doljenilor sub pretextul ”taxei de salubritate”.
Cetățenii nu sunt bătaia voastră de joc!”, a declarat Deputatul Ringo Dămureanu, despre gunoaie.

“Crevedia a oferit încă o dată imaginea unui stat eșuat, a unei administrații care nu este capabilă să ofere siguranță propriilor cetățeni, aspect de care ne tot plângem și la Craiova.
“Realitatea este că toți știau, dar nimeni nu a făcut absolut nimic pentru a se asigura că o asemenea tragedie nu va avea loc.
Explozia de la Crevedia a generat revoltă și a stupefiat o Țară întreagă. În continuare, românii trebuie să plătească cu viața lor existența unui stat eșuat, condus prin corupție și incompetență!
Mereu când se întâmplă o tragedie aflăm că nu se respecta legea, că la cel puțin un control anterior s-au descoperit nereguli, că nimeni din cei responsabili nu a mișcat un deget să intre în legalitate – pentru că… “merge și-așa”.
Sinecurismul politic face din nou victime, firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia aparținând unui primar de municipiu, membru marcant PSD, doldora de bani. Primarul din Crevedia a declarat sâmbătă că firma funcționa chiar și după ce avizul îi fusese retras.
Ne întrebăm oare de ce nimeni nu a putut opri acest dezastru? Dacă autorizația i-a fost retrasă, câte astfel de cazuri trebuie să avem într-un sistem corupt, care ucide oamenii?
Decontul se numără acum în familii care-și plâng morții și în oameni care suferă, uneori, pentru toată viața.
Tragediile de la Botoșani și Crevedia ne-au arătat că România nu are nici la ora actuală un sistem de sănătate capabil să asigure tratarea propriilor cetățeni.
Accidentul teribil de la 2 Mai și explozia din Crevedia au scos la iveală că nu avem instituții funcționale de control, care să prevină incidente mortale.
La 8 ani de la Colectiv suntem în aceeași situație dramatică: nu avem paturi pentru arși.
Guvernele lui Iohannis s-au lăudat că vor construi spitale, că vor realiza centre de arși în țară. 8 ani au trecut și nimic nu s-a mișcat!
Statul român și-a trădat propriii cetățeni din cauza unei clase politice care a pus pe primul loc interesul propriu meschin, al apropiaților, și nu pe cel legitim al românilor.
Câte să mai îndurăm, când clienteala de partid, sinecurismul și nepotismul produc tragedii?
Explozia de la Crevedia arată că România condusă de PSD și PNL se prăbușește. Cele două partide au dovedit în 33 de ani că nu pot conduce Țara.
Să ne decidem: adoptăm statutul de victimă sau ieșim la vot și facem o schimbare radicală!
Despre Rusia și adevăratul Partid care face afaceri cu aceasta au aflat, în sfârșit și românii.
Doar despre clanul Manda-Vasilescu și legăturile acestuia cu mafia rusească, despre cine alimentează avioanele de pe aeroportul condus de familia Manda, încă se tace. De ce, oare?”, a declarat Ionel Gheorghe, Coordonatorul județean AUR Dolj despre Tragedia de la Crevedia.

“Asistăm în acest moment la punerea în scenă a campaniei de curățare a imaginii coaliției PSD – PNL, pe bani publici europeni. Vizita lui Ciolacu la Bruxelles nu a avut loc pentru a găsi soluții pentru binele românilor, ci doar să aibă o justificare pentru măsurile de austeritate pregătite.
Reprezentanții coaliției PSD-PNL ne vor spune că nu ei, ci cei de la Comisia Europeană impun măsurile de austeritate.
Realitatea o știm cu toții. De mai bine de o lună ni se prezinta tot felul de drafturi de OUG cu privire la măsurile care ne sunt pregătite. Orice măsură care va fi luată cu privire la domeniul fiscal va fi opera Guvernului PSD-PNL, nu a altcuiva.
Spre exemplu: chiar recenta OUG pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, aduce de fapt o serie de măsuri de reducere semnificativă a veniturilor celor care lucrează pentru sănătatea românilor: medicii primari, specialiști și stagiari care fac gărzi, precum și pentru biologi, chimiști, biochimiști, tehnicieni, asientenți medicali, moașe și surori medicale, prin limitarea drastică a sporului de gardă și a plății orelor efectuate sâmbăta, duminica și în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, nu se lucrează.
Nu știm care e mandatul cu care miniștrii guvernului Ciolacu s-au dus la Bruxelles. Mai grav, nici măcar partidele din care fac parte nu cunosc aceste detalii.
Ceea ce vor să facă cei din PSD si PNL prin măsurile de austeritate este să acopere propria incompetență prin creșterea poverii asupra românilor și a mediului de afaceri autohton.
România plătește astăzi scump nota de plată a guvernărilor lacome și incompetente care au condus Țara în ultimii ani. Toate guvernările din ultimii 33 de ani au contribuit, puțin câte puțin, pas cu pas, la degradarea economică și socială a Țării.
Măsurile de reducere a deficitului bugetar anunțate în spațiul public în ultimele săptămâni pun în pericol iminent o mare parte a economiei reale din țara noastră și stârnesc îngrijorare în întreaga societate românească.
Această dorință de creștere a taxelor și impozitelor sub masca austerității nu va face decât să conducă direct în faliment micile firme românești.
Dezmățul bugetar prin cheltuielile publice a fost generat și încurajat de partidele care au condus România în ultimii 33 de ani.
Dacă vor să facă economii la buget, atunci PSD și PNL trebuie să taie din cheltuielile aberante, inclusiv posturile pe care și-au angajat pilele și relațiile.
”Festivaluri” stupide, plătite din bani publici, precum cel de la Craiova, care a lăsat o gaură imensă în bugetul local trebuie eliminate, chiar dacă personaje politice precum Olguța Vasilescu și soțul acesteia profită în plan politic de pe urma acestui jaf bugetar.”, a declarat Ionel Gheorghe, Coordonatorul județean AUR Dolj, despre Negocierile de la Bruxelles pe măsurile fiscale.

“Caravana Medicală AUR este prezentă de câteva luni peste tot în Țară, unde românii nu au acces la servicii medicale de bază, în zone în care nu există medici și în locurile în care Statul nu ajunge să ofere ajutor de specialitate, facem noi acest lucru, ca o promisiune pentru români.
Proiectul nostru continuă, zi de zi, fiind șansa multor români care au primit până acum doar scuze și explicații de la partidele ce s-au perindat la conducerea Țării, de a beneficia de servicii medicale gratuite, chiar în localitățile lor.
n maximum două luni, și doljenii vor beneficia de serviciile Caravanei medicale AUR.
Caravana va merge în trei zone defavorizate ale județului, situate la minimum 20 km de cea mai apropiată unitate spitalicească.”, a declarat Iulian Bogdan, Vicepreședintele pe comunicare al AUR Dolj, despre Caravana medicala AUR.

“Campania „Vara Românilor” s-a finalizat în Dolj, încă din 20 august, județul nostru fiind între primele din Țară! Cei doi deputați AUR Dolj, Ringo Dămureanu și Daniel Gheba, împreună cu coordonatorul județean, Ionel Gheorghe, cu membri și simpatizanți ai Partidului, au ajuns în toate colțurile județului, în cadrul programului intitulat „Vara Românilor”.
În lunile iulie și august, deputații noștri au ținut audiențe în teritoriu și s-au deplasat în toate orașele și comunele. Pe baza discuțiilor cu cetățenii, am identificat problemele și vom veni cu soluțiile practice la acestea, prin demersuri parlamentare, pentru a sprijini comunitățile locale.
Am identificat mulți oameni valoroși, care ni se vor alătura. Vom lucra împreună, pentru a construi un viitor mai bun pentru doljeni. Fiecare contează, iar împreună vom avea succes!”, a declarat Iulian Bogdan, Vicepreședintele pe comunicare al AUR Dolj,despre Campania Vara Romanilor.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.