Rivalii BMW si Daimler se aliaza si pentru dezvoltarea de masini autonome

0
75

Rivalii BMW si Daimler se aliaza si pentru dezvoltarea de masini autonome 1Constructorii germani BMW si Daimler au semnat joi o noua intelegere strategica pe termen lung pentru dezvoltarea de masini autonome si pentru a face economii financiare in domeniu. Cele doua companii rivale au semnat un acord recent pentru servicii de mobilitate urbana si acum merg un pas mai departe. Goldman Sachs estima ca piata masinilor autonome si a sistemelor de asistenta la condus valora 3 miliarde dolari in 2015 si va ajunge la 290 miliarde in 2035.
Costurile foarte mari de dezvoltare in domeniul masinilor autonome au determinat mai multe companii sa faca aliante: Honda si General Motors sunt un exemplu, iar altul este intre Ford si Volkswagen.

Citeste si :  Ce masini poti conduce legal pe soselele din Romania fara permis de conducere

Dezvoltarea masinilor autonome este comparata cu urcarea unui munte de catre Michael Hafner. seful diviziei de condus autonom la Mercedes-Benz. ”Primi pasi dupa plecarea de la baza par foarte usori, dar cu cat te apropii de varf, cu atat aerul se rarefiaza in jur, ai nevoie de mai multa forta pentru fiecare pas si provocarile devin tot mai complexe”, spune Hafner.

Primele tehnologii la care companiile vor lucra sunt legate de sisteme autonome de gradul 3 si gradul 4 si la condusul in regim de autostrada. Nivelul 5, cel in care masina poate face totul singura, nu a fost mentionat.

BMW si Daimler spera ca tehnologia va deveni accesibila pe scara larga spre 2025.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.