Robert Sighiartau, secretar general al PNL: PSD i-a impozitat pe romani pentru venituri pe care nu le aveau.

0
155

Din august 2017, romanii cu contracte de doua, trei sau patru ore, trebuiau sa plateaca taxe ca pentru opt ore.
Supraimpozitarea i-a lovit mai ales pe cei cu venituri mici, pe care PSD pretindea ca ii reprezinta.
Rezultatul masurii PSD: un contract de doua ore la salariul minim producea venituri de 500 lei si taxe de 665 lei.

„In 2018, cand „revolutia fiscala” a PSD a pus sarcina platii darilor pe umerii angajatilor, se ajunsese la situatia scandaloasa in care cei cu venituri mici (personalul auxiliar din scoli si gradinite, de exemplu), angajati cate doua-trei ore, trebuiau sa aduca bani de acasa pentru a-si plati impozitele.
In doi ani, din cauza supraimpozitarii introduse de PSD, peste 300.000 de angajati au renuntat la part-time: in iulie 2017 erau 880.000 angajati part-time si doar 575.000 in iulie 2019.

Supraimpozitarea a afectat flexibilitatea pietei muncii, a penalizat libertatea antreprenorilor si dreptul angajatilor de a decide cat si cum sa lucreze.
In decembrie 2019, initativa mea legislativa de eliminare a supraimpozitarii a ajuns la vot. „Intr-un stat normal, nu poti sa muncesti doua ore si sa platesti taxe pentru opt ore. PNL s-a impotrivit acestor masuri care nu numai ca nu au adus beneficii romanilor, ci, dimpotriva, i-au facut sa-si piarda increderea in statul roman”, am spus atunci. Am reusit anularea acestei aberatii pesediste, succes considerat de compania de consultanta Deloitte drept „o revenire la normalitate dupa mai bine de doi ani.” a declarat Robert Sighiartau, secretar general al PNL.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.