ROBOR la trei si sase luni scad in prima zi a saptamanii

0
122

ROBOR la trei si sase luni scad in prima zi a saptamanii 1ROBOR la sase luni a scazut la 3,37%, fata de 3,39%, nivelul de vineri. Pe 21 februarie, ROBOR 6M a atins cea mai ridicata valoare din 27 noiembrie 2018: 3,41%. Primele patru banci din sistemul bancar lucreaza cu dobanzi legate de indicele de referinta Robor la 6 luni.

ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in lei. Indicele se stabileste zilnic de BNR ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de zece banci selectate de Banca Nationala.

Citeste si :  Vesti proaste pentru romanii cu rate - Indicele Robor creste din nou !

BCR, Banca Transilvania, BRD si Raiffeisen Bank sunt primele patru banci din sistem din punct de vedere al activelor detinute care acorda imprumuturi ipotecare sau de nevoi personale cu dobanda legata de Robor 6M. In cazul persoanelor juridice, imprumuturile, majoritare de tip revolving, au dobanda legata de Robor 3M.

Evolutia dobanzilor pe piata monetara este de obicei corelata cu evolutia randamentelor la titlurile de stat. Robor la 3 luni a inregistrat in septembrie si in octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.