Romania, 4 medalii de aur si 2 medalii de argint la Balcaniada de matematica

0
174
Romania, 4 medalii de aur si 2 medalii de argint la Balcaniada de matematica
Romania, 4 medalii de aur si 2 medalii de argint la Balcaniada de matematica

Romania a obtinut cele mai multe medalii la Olimpiada Balcanica de Matematica. Echipa tarii noastre a castigat patru medalii de aur si doua de argint, la concursul care a avut loc in Serbia.
Elevii romani au fost mai buni decat cei din tari precum Italia, Marea Britanie,Turcia sau Grecia.
Patru ore si 30 de minute au durat probele, timp in care echipa Romaniei, formata din liceeni, a avut de rezolvat patru probleme de geometrie si algebra.

A fost a 35-a Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO 2018), o competitie anuala la care participa pana la sase elevi din fiecare tara, cu varsta pana in douazeci de ani.

Citeste si :  Premierul Ludovic Orban a afirmat ca, in ultimele zile, au ajuns in tara aproximativ patru milioane de masti FFP 2 si FFP 3 care sunt distribuite catre spitale si zonele de urgenta.

La BMO 2018 au participat echipe din Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudita, Turkmenistan si Marea Britanie (tari invitate).

In clasamentul neoficial pe medalii, Romania a ocupat locul 1 cu patru medalii de aur si doua de argint:
Medalii de aur cu punctaj maxim absolut: Edis Memis de la Liceul International de Informatica din Constanta, Ciprian-Mircea Bonciocat de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, Mihnea-Gabriel Doica de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti si Leon-Roland Balan-Tribus de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Medalii de argint: Ioan-Andrei Nicolae de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti si Sergiu-Ionut Novac de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

Citeste si :  Viorica Dancila, gafa colosala de Ziua Imnului !

Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si insotita de conf. dr. Mihai Chis de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii de Vest din Timisoara si profesor Marius Perianu de la Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina.

Sursa Digi24.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.