Romania este la un pas de epidemia de gripa!

0
916
Romania este la un pas de epidemia de gripa!
Romania este la un pas de epidemia de gripa!

Inca o persoana a murit din cauza gripei. Este vorba despre o femeie in varsta de 51 de ani, care nu era vaccinata. Numarul deceselor din cauza gripei se ridica astfel la 39 de morti.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat vineri ca suntem in pragul unei epidemii de gripa, dat fiind ca ultimele doua saptamani au fost declarate saptamani epidemic.

Ministrul Sanatatii a explicat ca pentru luarea unei decizii cu privire le eventuala declarare a unei epidemii de gripa ar trebuie sa existe si o a treia saptamana consecutiva in care numarul cazurilor inregistrate sa depaseasca estimarile si ca este asteptat saptamana viitoare comunicatul Institutului de Sanatate Publica.

“Conform specialistilor, suntem in pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie, este nevoie de trei saptamani la rand in care numarul cazurilor diagnosticate sa fie mai mare decat numarul cazurilor estimate. Asteptam pentru saptamana viitoare comunicatul Institutului National de Sanatate Publica si daca numarul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decat numarul de cazuri estimate, atunci vom putea spune ca suntem in epidemie”, a spus Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, INSP a inceput monitorizarea inca din octombrie, debutul sezonului de gripa fiind declarat in 17 ianuarie, cand MS a transmis masuri care trebuie aplicate in cazul circulatiei intense a virusului gripal.

Ea a spus ca numarul de cazuri de imbolnaviri in unitatile scolare transmis pana in 23 ianuarie MS a fost de 5.823, iar acest numar justifica solicitarea facuta de MS ministerului Educatiei privind suspendarea cursurilor in 25 ianuarie.

Pintea a mai spus ca aceste zile libere nu ar trebui sa insemne ca nu merg copiii la scoala, dar merg in alte zone aglomerate.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.