Home » Life & Style » Muzica » Romania s-a calificat in finala Eurovision 2017

Romania s-a calificat in finala Eurovision 2017

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Romania s-a calificat in finala Eurovision 2017

Ilinca şi Alex Florea s-au calificat cu piesa ”Yodel It” în finala care loc in aceasta seara .

Țările calificate, în ordinea anunțării lor, sunt Bulgaria, Belarus, Croația, Ungaria, Danemarca, Israel, România, Norvegia, Olanda și Austria.

Sub sloganul „Celebrate diversity”, finala Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, pe 13 mai.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Italianul Franceso Gabbani este marele favorit la casele de pariuri, cu piesa “Occidentali’s Karma”, fiind urmat la mică diferență de Salvador Sobral, din Portugalia, și bulgarul Kristian Kostov.

Și Belgia intră în lupta pentru marele premiu, fiind reprezentată de Blanche, cu piesa “City Lights”. Iar Suedia, câștigătoarea din 2012 și 2015, are mari șanse să mai obțină o victorie prin Robin Bengtsson, cu melodia “I can’t go on”.

România este a șasea favorită la casele de pariuri. Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României la Eurovision Song Contest 2017, au convins publicul și juriul că merită un loc în marea finală de la Kiev și pornesc bine în concurs. Topul este completat de Marea Britanie, Armenia, Olanda și Moldova.

La polul opus se situează Spania, care este cotată cu cele mai mici șanse pentru a câștiga Eurovisionul anul acesta. Nici Ucraina, țara gazdă, nu a impresionat cu piesa “Time”, interpretată de O.Torvald, iar țări precum Cipru, Belarus sau Grecia se situează la fel de jos în topul preferințelor publicului.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Receptia stadionului incepe in iulie 2017.

Arena din Craiova este gata în proporție de 80% și, indubitabil, spun reprezentanții companiei constructoare, în luna iulie a acestui...

Închide