Romania trebuie sa plateasca 3 milioane de euro.. Lia Olguta Vasilescu s-a opus adoptarii OUG pentru transpunerea Directivei privind spalarea banilor!

0
268

Romania a fost amendata cu 3 milioane de euro, dupa o decizie a Curtii de Justitiei a Uniunii Europene, pentru ca nu a transpus in legislatia romaneasca o Directiva europeana privind spalarea banilor.

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei, a lansat un atac fara precedent la adresa Olgutei Vasilesc, fost ministru al Muncii.

Toader o acuza pe Olguta Vasilescu ca s-a opus transpunerii, in legislatia romaneasca, Directivei privind spalarea banilor.

Mai mult, el i-a transmis fostei sefe a Munci ca „trebuie sa ai minte, ca sa iti aduci aminte”.

„Precizare !
Ca sa iti aduci aminte trebuie sa ai…minte, dar poate ne ajuta transcriptul de la Guvern. ” Ce vor spune alegatorii nostri din strainatate, despre asa masura” a mai adaugat respectiva doamna.
Au fost argumentele pentru care nu s-a agreat promovarea unei OUG pentru transpunerea Directivei privind spalarea banilor.

PS: ulterior, in spatiul public, s-a vorbit ceva si despre actiunile la purtator.”, este atacul lansat de Tudorel Toader la adresa Olgutei Vasilescu.

Anterior, Vasilescu i-a dat o replica lui Toader, sustinand ca fostul sef al Justitiei o amesteca in nerealizarile lui ca ministru al Justitiei.

„Inteleg ca Tudorel Toader ma amesteca in nerealizarile lui ca ministru al Justitiei. Am avut multe contre cu el, fiindca avizele pe ordonantele de urgenta pe care le emiteam ca ministru al Muncii veneau totdeauna cu mare intarziere. Dar habar nu am de vreo directiva pe care trebuia el sa o transpuna in legislatie si inteleg ca oricum subiectul era paralel cu legislatia pe munca. De atfel, despre OUG pe Justitie aflam toti ministrii doar in sedinta de guvern si se pot lua inregistrarile din guvern ca sa se vada ca nu am avut vreo legatura cu subiectul. Pana mai ieri spunea ca il refuza pe Liviu Dragnea cand i-ar fi cerut vreo OUG. Sa inteleg ca ii era mai frica de mine decat de seful partidului? ? Ce tare eram si nu stiam… ???”, a scris, pe Facebook, Olguta Vasilescu.

Vineri, Tudorel Toader a lansat un atac si a invinovatit-o pe Olguta Vasilescu pentru amenda de 3 milioane de euro pe care trebuie sa o plateasca Romania pentru netranspunerea in legislatie a Directivei europene privind spalarea banilor.

„Nu aveti gandire politica”, mi-a spus Lia Olguta Vasilescu atunci cand s-a opus adoptarii OUG pentru transpunerea Directivei privind spalarea banilor. De altfel, ea s-a opus si proiectului de lege!”, a precizat Tudorel Toader.

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.