Romanii care vin din aceste tari trebuie sa intre obligatoriu in izolare

0
399

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat duminica instituirea izolarii la domiciliu (in locatia declarata la intrarea in tara), pentru o perioada de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc in Romania din tarile unde sunt confirmate cel putin 500 de cazuri.

„Instituirea izolarii la domiciliu in locatia declarata la intrarea in tara pentru o perioada de 14 zile pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc in Romania din tarile unde sunt confirmate cel putin 500 de cazuri de infectii cu COVID-19 incepand de astazi (n.r. – duminica), de la ora 21,00, ora intrarii in Romania, fie pe cale aeriana sau rutiera”, a anuntat Vela.

Iata lista statelor din Europa in care s-au inregistrat peste 500 de cazuri de infectari pana la data de 15 martie:

Italia (17 750), Spania (5 753), Franta (4 499), Germania (3 795), Elvetia (1 359), Marea Britanie (1 140), Olanda (959), Suedia (924), Norvegia (907), Danemarca (827), Belgia (689), Austria (655).

„Aprobarea masurii ramanerii la locul de izolare si apelare a numarului unic de urgenta 112, pentru persoanele izolate la domiciliu in situatia in care, in timpul celor 14 zile, dezvolta simptomatologie specifica infectiei cu coronavirusului SARS-CoV-2, urmand a fi alocat un echipaj al serviciului de ambulanta care se va deplasa la locatie si va preleva probe in vederea testarii. In functie de rezultatul testarii, starea pacientului si necesarul de ingrijiri medicale, se vor lua masuri pentru ramanerea in izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate si aplciarea tratamentului specific”, mai anunta un comunicat al Guvernului.

„Se va extinde masura carantinarii pentru toti cei care sosesc in tara din zonele carantinate, actualizate de catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, la propunerea Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei si publicate pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica”, a mai precizat Vela.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.