Romanul declarat cel mai varstnic barbat din lume s-a stins din viata la 111 ani

0
5

Dumitru Comanescu s-a nascut in 8 noiembrie 1908 in satul Provita de Jos din judetul Prahova. Dumitru Comanescu a fost mai intai student al Facultatii de Matematica, unde l-a avut ca profesor pe unul dintre cei mai marti matematicieni ai lumii, Gheorghe Titeica. A absolvit facultatea nu a ramas in domeniu si si-a gasit adevarata vocatie in studiul plantelor.

A lucrat ca inginer agronom si fitopatolog, fiind discipolul lui Gheorghe Ionescu Sisesti, fondatorul Institutului de Cercetari Agronomice.

La 86 de ani cand s-a organizat la Bucuresti un concurs pentru experti agricoli, Dumitru Comanescu a obtinut locul 5 pe tara, asa incat si-a prelungit activitatea.

Citeste si :  România infectată de COVID-19! In judetul Dolj au fost raportate 69 de cazuri ..

Romanul a devenit cel mai in varsta barbat din lume dupa ce britanicul Bob Weighton, care detinea acest titlu, a murit pe 28 mai, la varsta de 112 ani.

”Regretam nespus trecerea in nefiinta a domnului Dumitru Comanescu, care a avut loc in aceasta dimineata! Intalnirea cu dumnealui a fost o adevarata lectie despre viata si credinta, despre responsabilitatea pe care o avem fata de fiecare suflet pe care il intalnim, despre puterea de a depasi si a invinge marile, dar si micile incercari ale vietii, despre virtute, omenie, bunatate si intelegere.

Ne-am bucurat de faptul ca domnul Dumitru Comanescu a fost beneficiarul proiectului VIETI CENTENARE, ca a fost distins cu titlul de Cel mai Varstnic Cetatean al Municipiului Bucuresti si, in urma cu o luna, declarat cel mai varstnic barbat in viata, din lume.

Citeste si :  Bianca Dragusanu atacata in trafic

Gandurile sale frumoase, pline de intelepciunea omului care a privit drept in ochi viata, ni le-a transmis de fiecare data cu infinita caldura si bunatate, ne-a surprins cu vioiciunea fapturii sale, cu sfaturile si indemnurile optimiste si ne-a lasat amintiri de neuitat! Ne veti lipsi domnule Dumitru Comanescu! Odihna vesnica”, a spus Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.

Nascut pe 8 noiembrie, 1908, in Provita de Jos, judetul Prahova, Dumitru Comanescu a fost de profesie inginer agronom. Barbatul a povestit ca secretul longevitatii sale a fost dragostea familiei, a sotiei, fiilor si nepotilor.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.