Rovana Plumb a fost respinsa de Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European

0
302

Europarlamentarul PPE Siegfried Muresan anunta ca Rovana Plumb a fost respinsa de Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI).

”Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European.
In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari.

Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abtinut 2 europarlamentari. Fara avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, informeaza Muresan pe Facebook.

„In acest moment, audierea doamnei Plumb in comisie este anulata, iar presedintele Parlamentului European il va informa pe presedintele Comisiei ca Rovana Plumb nu indeplineste conditiile si nu isi poate exercita functia de comisar european. Fara avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a adaugat apoi Siegfried Muresan la Digi24.

Romania trebuie sa trimita o noua propunere de comisar european.

Rovana Plumb a fost audiata joi in Comisia juridica a Parlamentului European in legatura cu neclaritatile din declaratia de avere.

In declaratia de avere, Rovana Plumb apare ca a imprumutat, in 2019, de la Elena Loghin 800.000 de lei, ce ar urma sa ii returneze pana in 2021. Pe de alta parte, reprezentanta PSD a imprumutat partidul, tot cu 800.000 de lei, pentru campania pentru europarlamentare de anul acesta.

In document este mentionat si un imprumut de 800.000 de euro luat de la o banca, scadent in 2030. Ea a raportat ca anul trecut a avut venituri de aproximativ 140.000 de lei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.