Rudel Obreja a murit. Fostul șef al boxului românesc avea 57 de ani

0
193

Liga Profesionistă de Box a făcut anunțul trist și a transmis un mesaj emoționant în memoria celui care a fost Rudel Obreja.

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Liga Profesionistă de Box.

„BOX. Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”, a transmis și CS Dinamo București.

Rudel Obreja era bolnav de cancer. În ultimele luni de viață, fostul președinte al Federației Române de box era vizibil slăbit, de nerecunoscut, și se deplasa cu mare greutate.

În urmă cu câteva luni, Tribunalul Ilfov dispusese ca Rudel Obreja să fie eliberat din Penitenciarul Jilava, pentru a se putea trata de cancer.

„Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce: stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte; sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte; nu am telefon, doar cinci vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală. Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri”, transmitea Rudel Obreja, într-un mesaj postat, anul trecut, pe Facebook.

„Am cancer cu metastaze. Crunt! Chiar dacă am avut parte de două condamnări nelegale, de încălcarea legilor şi a Constituţiei României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte. Optimist… curabil… măcar de cancer!”, mai spunea atunci Rudel Obreja.

El fusese încarcerat la începutul lunii aprilie 2022, după ce Instanţa supremă a confirmat condamnarea de 5 ani închisoare primită în dosarul ‘Gala Bute’.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.