Rușii recunosc: Crucișătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră, s-a scufundat

0
105

Crucișătorul de rachete “Moskva” s-a scufundat în timp ce era remorcat la destinație în timpul unei furtuni, din cauza avariilor la corpul navei primite din cauza unui incendiu provocat de detonarea muniției, a transmis joi seara Ministerul Apărării al Federației Ruse. Anterior, autoritățile din Ucraina au transmis că nava a fost lovită de rachete lansate de forțele ucrainene.

„În timpul remorcării crucișătorului “Moskva” către portul de destinație, nava și-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor la carenă primite în timpul incendiului de la detonarea muniției. În condițiile unei mări furtunoase, nava s-a scufundat”, a precizat departamentul militar.

Ministerul a adăugat că, așa cum s-a raportat anterior, echipajul crucișătorului a fost evacuat pe navele Flotei Mării Negre aflate în zonă.

Anterior, joi, Ministerul rus al Apărării a informat că crucișătorul de rachete de gardă al Flotei Mării Negre “Moskva” a fost grav avariat în urma detonării muniției care a avut loc din cauza unui incendiu, echipajul fiind evacuat la navele flotei din zonă. Ministerul a precizat că motivul incendiului este în curs de investigare.

Ulterior, ministerul a precizat că crucișătorul rămâne plutitor, iar armamentul principal de rachete nu este avariat. Au fost luate măsuri pentru a remorca crucișătorul în port.

Moskva este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a Proiectului 1164 Atlant. A fost pus în funcțiune în 1983 sub numele “Glory”. În 1996, crucișătorul a primit numele său actual. Armamentul principal de atac al navei este format din 16 lansatoare de rachete P-1000 Vulkan.

Anterior, ucrainenii au susținut, miercuri, că au lovit crucișătorul Moskva.

“A fost confirmat faptul că crucișătorul de rachete Moskva a mers astăzi exact acolo unde a fost trimis de către gărzile noastre de frontieră de pe Insula Șerpilor!”, a spus el.

În prima zi a invaziei, mica garnizoană de pe Insula Șerpilor a refuzat apelurile de pe navă pentru a se preda, spunându-i să “se ducă naibii”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.