Rusii vor sa vanda din actiunile Alro Slatina

0
133

Rusii vor sa vanda din actiunile Alro Slatina 1Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de miliardarul rus Vitali Masitski, vrea sa vanda din actiunile combinatului Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din regiune.

Vimetco detine 84,18% din actiunile Alro. Cel mai mare actionar minoritar este Fondul Proprietatea, cu 10,21% din titluri.

“Compania a fost informata de catre actionarul sau majoritar Vimetco N.V., care detine la acest moment 84,1898% din capitalul social al Companiei, de faptul ca acesta analizeaza optiuni strategice pentru o potentiala reducere a participatiei detinuta in companie, luand in considerare orice optiune disponibila in functie de conditiile de piata, inclusiv o oferta publica secundara de vanzare de actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti”, se arata intr-un anunt postat, luni, de Alro pe platforma BVB.

Compania precizeaza ca Vimetco nu s-a hotarat asupra marimii pachetului pe care il va vinde.

“Analiza ramane in continuare deschisa, inclusiv cu privire la proportia reducerii participatiei, depinzand de numeroase elemente avute in vedere de actionarul majoritar, de conditiile de piata si de obtinerea aprobarilor necesare, iar o decizie ferma de a merge mai departe cu o astfel de tranzactie nu a fost inca luata”, se spune in anunt.

Citeste si :  Fotbal : FC U Craiova incheie aventura in Cupa Romaniei !

Alro a avut, in primele trei luni din acest an, venituri din contractele cu clientii de 749,2 milioane lei (162 milioane de euro), in crestere cu 10% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Totodata, profitul companiei a crescut cu 38%, la 124,6 milioane lei (27 milioane euro).

In 2017, vanzarile Alro Slatina au ajuns la 2,46 miliarde lei (534 milioane de euro), in crestere cu 16% fata de nivelul din 2016.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.