S-a deschis Piața de la Ciupercă

0
589

Piața din zona Ciupercă are o nouă înfățișare, din această săptămână, după încheierea lucrărilor de modernizare.

Construcția este deschisă pe trei laturi, graţie unor uşi-rulou. Pe a patra latură se află un spaţiu administrativ, toaleta şi platforma pentru deşeuri. Investiţia este benefică nu doar pentru comercianţi, ci şi pentru cetăţenii din cartierul 1 Mai, oferindu-le acestora condiţii mult mai bune pentru a-şi cumpăra cele necesare direct de la producătorii care îşi vând aici produsele.

“Ne bucurăm să deschidem o nouă piață în Craiova. Anul trecut a fost Piața Chiriac, anul acesta este piața Ciupercă, anul viitor va fi Piața din Brazda lui Novac. De fiecare dată încercăm să îi surprindem plăcut pe cumpărători, în primul rând pentru că și în această piață sunt foarte mulți producători din județul Dolj și este foarte important să avem producători din județul nostru. Prețurile sunt foarte mici, incredibil de mici față de ceea ce înseamnă supermarket, iar condițiile sunt ca în supermarket”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Investiţia ţine pasul cu tendinţele actuale de digitalizare. Astfel, fiecare masă are afişat un cod QR, care, prin scanare cu telefonul mobil, poate oferi celor interesaţi toate informaţiile despre comerciant. Totodată, comercianţii au trecut la mijloace moderne de plată, acceptând plata cu cardul direct la tarabe.

“Este o investiție benefică pentru partea aceasta a orașului. Ne-am dorit să facem un proiect frumos pentru a se încadra cu Sala Polivalentă, cele două stadioane și, bineînțeles, cu viitoarea bază sportivă pe care o face Consiliul Județean. Ca și noutate, orice cumpărător are posibilitatea de a identifica producătorul care vinde pentru că am lipit niște stickere pe masă pe care orice cumpărător le poate scana și, astfel poate vizualiza de unde vine marfa: de la producători agricoli, din ce comună, județ, validitatea atestatului carnetului de producător precum și, în cadrul agenților economici, datele de la registrul comerțului”, a declarat directorul SC Piețe și Târguri, Alin Mărăcine.
Piața de la Ciupercă are 24 de mese pe care se comercializează legume și fructe.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.