S-au efectuat probele video la camerele din Parcul Romanescu

0
202
S-au efectuat probele video la camerele din Parcul Romanescu
S-au efectuat probele video la camerele din Parcul Romanescu

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, împreună cu cei doi viceprimari, Adrian Cosman, Mihail Genoiu şi cu administratorului oraşului, Radu Preda, au efectuat o vizită de lucru la dispeceratul de monitorizare video al Parcului “Nicolae Romanescu”.

Sistemul de supraveghere video al Parcului “Nicolae Romanescu” este cel mai modern din ţară, cu tehnologii de ultimă generaţie, inclusiv camere în infraroşu.

“Întreg Parcul “Nicolae Romanescu” este monitorizat video, mai puţin Hipodromul în interiorul lui, obiectiv care aparţine Ministerului Tineretului, dar pe care Primăria vrea să îl ia în administrare, numai se loveşte de o lege, “legea calului, dar în exterior există camera de supraveghere”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Toate cele 99 de camere video care împânzesc parcul funcţionează la parametrii maximi. Din cele 99 de camere, 24 sunt mobile. Proiectul de supraveghere video al parcului a fost făcut pe fonduri europene şi face parte din proiectul de amenajare al întregului Parc “Nicolae Romanescu” al cărui cost total se ridică la suma de 10 milioane de euro.

Citeste si :  Cetatean elvetian in pericol pe fluviul Dunare, sprijinit de politistii de frontiera

Poiectul de reabilitare al Parcului “Nicolae Romanescu” este finalizat. Pentru inaugurare, Primăria Craiova mai aşteaptă doar un aviz de la Ministerul Mediului pentru gardul lebedelor.

“Ne pregătim de recepția Parcului Romanescu. Încă așteptăm un aviz de la Ministerul Culturii. Cred că s-au făcut deja aproape 5 luni de când așteptăm acest aviz pentru un singur gard. Am trecut de comisia de avizare cu acest gard și s-a hotărât că el va rămâne așa cum a fost proiectat doar că trebuie schimbată culoarea în verde.Din păcate nici până la această dată nu a fost semnat. Altfel, noi suntem gata și cu parcul și cu celălalt proiect pe fonduri europene, Teatrul de Vară”, a mai declarat Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Citeste si :  Situatia se complica pentru Olguta Vasilescu . Inca doua doamne si-au anuntat candidatura la Primaria Craiova ..

Sistemul de monitorizare video al Parcului Nicolae Romanescu se afla la sediul Poliţiei Locale.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.