S-au intors din Lombardia si au iesit pe strada.. Revolte la Craiova si Iasi ale celor carantinati.

0
751

Un barbat care ajuns in tara din Italia a iesit, miercuri seara, pe geamul hotelului din Craiova unde este obligat sa stea izolat si a inceput sa tipe ca nu are coronavirus. Si alte persoane au refuzat sa intre in centrul de carantina.

Barbatul a ajuns miercuri in centrul de carantina din oras, escortat de forte de ordine.

„Ce coronavirus! Nu mi-au facut niciun test. Nu facem niciun test. Cineva sa ma auda! Cineva sa vina sa ia masuri cu mine! Uitati unde ma aflu! E clar! Se vede destul de clar!”, a strigat barbatul..

La fata locului au ajuns si mascatii, dar nu a fost nevoie de interventia acestora.

Potrivit autoritatilor din Dolj, 25 de persoane care s-au intors din Italia in ultimele 24 de ore au fost aduse la centrul de carantina. Alte 506 de persoane sunt izolate la domiciliu.

De asemenea, oameni intorsi intr-o comuna din Iasi din Lombardia refuza sa stea acasa, in izolare. „Exista un numar de 22 de persoane carantinate la domiciliu, pe care cu greu reusim sa le convingem sa ramana izolate”, scrie primarul pe Facebook.

In comuna ieseana Ciortesti s-au intors marti 14 persoane din Lombardia.

Unii refuza sa stea acasa, astfel ca primarul a cerut ajutor din partea Directiei de Sanatate Publica. 22 de persoane din localitatea ieseana Ciortesti ar trebui sa fie izolate acasa, insa nu toti respecta aceasta regula.

„Avem 14 oameni care s-au intors din Lombardia pentru ca li s-a terminat contractul de taiat la vie. Au venit cu microbuzul din Lombardia, prin Vama Bors. Stiam ca vin, am sunat la DSP sa vedem daca sa ii carantinam la Iasi sau la noi. O parte dintre cei 14 au si familie si de asta am ajuns la numarul de 22 de persoane izolate la domicliu. Dintre acestia avem 2 persoane care nu inteleg gravitatea situatiei si ca ele pot fi purtatoare de coronavirus, am discutat cu DSP si cu Jandarmeria sa le izolam la domicliu”, a declarat miercuri presei Alina Apostol, primarul comunei Ciortesti.

Localnicii i-au atras atentia primarului ca doi dintre cei sositi din Lombardia se plimba pe strazi.

„Exista un numar de 22 de persoane carantinate la domiciliu, pe care cu greu reusim sa le convingem sa ramana izolate. (…) Am dispus masuri de verificare a acestora, rugam sa ne fie sesizate orice incalcari ale procedurilor legale!”, a scris primarul pe Facebook.

In urma Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, primarul din Ciortesti a instiintat si Jandarmeria, iar jandarmii urmeaza sa mearga in comuna si sa ii amendeze pe cei care au plecat de acasa.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.