Salariile „nesimtite” din aparatul Primăriei Craiova, PLM, SCM, DGASC și Serviciul Public management Spitale, ”înghețate”

0
84

Executivul va înainta Consiliului local un proiect prin care doreste inghetarea salariilor ..

Salariații din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Craiova, precum și în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, Serviciului Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe din Municipiul Craiova şi Sport Club Municipal Craiova rămân neschimbate.

„În data de 31.01.2018 a fost emisă Hotărârea Consiliului Local nr. 14/2018 privind
stabilirea salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie”, utilizate în aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Craiova, precum şi în cadrul serviciilor publice de interes local ale Municipiului Craiova, în conformitate cu prevederile art. 11 din legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.
Sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Craiova sunt organizate şi funcţionează
un număr de patru servicii publice de interes local, cu personalitate juridică, asigurând servicii în unele dintre domeniile de activitate prevăzute de art. 129 alin. 7 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv:
-Direcţia Generala de Asistenţă Socială Craiova;
-Poliţia Locală a Municipiului Craiova;
-Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe din Municipiul Craiova;
-Sport Club Municipal Craiova, cărora Consiliul Local al Municipiului Craiova le asigură, potrivit competenţelor sale, cadrul necesar funcţionării acestora în condiţiile legii.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 14/2018, în cazul modificării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, salariile de bază se vor stabili prin dispoziţie a primarului
municipiului Craiova, respectiv prin act administrativ al conducătorilor serviciilor publice de
interes local.

Citeste si :  Isidor Raducea a depus la Primaria Craiova o cerere prin care ii anunta ca intentioneza sa amenajeze prima canisita din oras din fonduri proprii

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1071/2021 pentru stabilirea
salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, „Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră.” se mentioneaza in proiectul de hotarare .

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.