Salubritate Craiova, in pregatiri pentru sezonul rece 2019-2020

0
120

Deszapezirea strazilor din Craiova va fi realizata, in iarna 2019-2020, cu aproape 100 de utilaje, in cazul unor caderi masive de zapada. Maxim 48 de utilaje vor fi puse la dispozitie prin inchiriere, in timp ce 50 de utilaje apartin SC Salubritate Craiova SRL.

R.A.A.D.P.F.L Craiova, Domarcons S.R.L., Delta ACM 93, Rodali Cargo S.R.L., Erpia S.R.L., ANDSTEF-AGRO S.R.L. si Agrodesign S.R.L. vor asigura, alaturi de S.C. Salubritate Craiova S.R.L., utilajele necesare deszapezirii cailor publice din Craiova in iarna 2019-2020.
In urma procedurilor de achizitie desfasurate pentru inchirierea unor utilaje cu sofer, in vederea completarii parcului auto apartinand SC Salubritate Craiova SRL pentru derularea in bune conditii a activitatii de deszapezire, au fost atribuite toate cele 12 loturi licitate. Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (R.A.A.D.P.F.L.) Craiova a castigat loturile 1, 2, 3 si 12 si va inchiria catre SC Salubritate Craiova SRL, in functie de conditiile meteorologice existente:
-tractoare rutiere de minim 60 CP echipate cu plug(semigreder)/lama pentru impins zapada si remorca pentru transport (minim 3 si maxim 5 bucati);
-tractoare rutiere de minim 60 CP cu echipament pentru imprastiat material antiderapant si remorca pentru transport (minim 2 si maxim 4 bucati);
-autogredere de minim 80 CP pentru impins zapada (minim 1 si maxim 2 bucati);
-autobasculante cu capacitatea de 7-20 tone, pentru transport zapada, materiale antiderapante si tractare (minim 2 si maxim 4 bucati).
In cazul lotului 4, a fost desemnata castigatoare oferta depusa de S.C. Domarcons S.R.L.., care va asigura autovehicule cu capacitate de peste 16 tone, echipate cu lama si sistem de imprastiat material antiderapant cu capacitate de 2-3,5 mc (minim 1 si maxim 2 bucati);
S.C. Erpia S.R.L., castigatoarea lotului 5, va asigura autovehicule cu capacitatea mai mare de 16 tone, echipate cu lama si sistem de imprastiere material antiderapant cu capacitate de 4-6 mc (minim 3 si maxim 6 bucati, in timp ce S.C. Delta ACM 93, a carei oferta a fost desemnata castigatoare pe lotul 6, va pune la dispozitie autovehicule cu capacitatea mai mare de 16 tone, echipate cu lama si sistem de imprastiere material antiderapant cu capacitate de 7-9 mc (minim 3 si maxim 5 bucati).
S.C. Rodali Cargo S.R.L., care a castigat loturile 7 si 10, va pune la dispozitie:
-buldoexcavatoare cu cupa cu capacitatea intre 0,3 mc-1,1 mc (minim 4 si maxim 7 bucati)
-incarcatoare frontale cu cupa mai mare sau egala cu 3 mc (minim 3 si maxim 4 bucati)
S.C. ANDSTEF-AGRO S.R.L. va asigura buldoexcavatoare cu cupa cu capacitatea intre 1,2 mc-1,25 mc, in cadrul acordului cadru incheiat pentru lotul 8, in timp ce castigatoarea lotului 9, S.C. RECON S.R.L. va pune la dispozitie buldoexcavatoare cu cupa avand capacitatea intre 1,3 mc-1,5 mc. In cazul lotului 11, castigatoare este societatea Agrodesign S.R.L, care are obligatia de a asigura incarcatoare frontale cu cupa avand capacitatea mai mare sau egala cu 3 mc (minim 3 si maxim 4 bucati).
Cele opt 12 acorduri cadru vor fi incheiate pe o perioada de patru luni si jumatate (15 noiembrie 2019-30 martie 2020).
Alaturi de vehiculele industriale inchiriate, mentinerea in stare de functiune a cailor publice din Craiova va fi asigurata si de cele 50 de utilaje ale S.C. Salubritate Craiova S.R.L. Fata de sezonul de iarna 2018-2019, numarul autovehiculelor folosite in activitatea de deszapezire a crescut, ca urmare a investitiilor realizate atat de SC Salubritate Craiova SRL, in calitate de operator care are delegata activitatea de deszapezire, cat si de Primaria Municipiului Craiova. Astfel, pe langa utilajele existente in parcul auto, au mai fost achizitionate de catre Primaria Municipiului Craiova trei autovehicule multifunctionale echipate cu lama si sararita, iar SC Salubritate Craiova a investit in achizitia unei automaturatori echipate cu lama, 10 freze de zapada pentru curatarea trotuarelor, la care se adauga 6 autogunoiere echipate cu lama. Investitia totala realizata de SC Salubritate Craiova SRL este de 3,5 milioane lei, fara TVA.
In ceea ce priveste aprovizionarea cu material antiderapant, in prezent, SC Salubritate Craiova SRL are in stoc 627 tone de sare industriala pentru deszapezire si 4 tone de clorura de calciu.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Cat dureaza sa astupi o groapa in Craiova ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.