Salubritate Craiova SRL intensifica dezinsectia. Noi etape de interventie, in perioada 11-21 iulie 2019 Craiova, 11 iulie 2019

0
99

In perioada 11-19 iulie este programata sa aiba loc o dezinsectie terestra, in timp ce in perioada 20-21 iulie vor fi aplicate tratamente chimice cu ajutorul unui avion utilitar.
SC Salubritate Craiova SRL desfasoara, in intervalul 11-19 iulie 2019, o noua etapa de dezinsectie pe domeniul public care va avea loc prin pulverizare terestra a substantelor impotriva insectelor daunatoare dupa ce, in data de 10 iulie, a fost finalizata etapa precedenta de aplicare a tratamentelor chimice.

Operatorul, care are delegata activitatea de dezinsectie pe teritoriul municipiului Craiova, a solicitat si primit, in acest sens, acordul Directiei de Sanatate Publica Dolj.
Produsele folosite in cadrul interventiei sunt Vectobac WG (larvicidare) si Solfac Trio, aflate in grupa a treia de toxicitate si avizate de Ministerul Sanatatii. Lucratorii societatii vor actiona in noaptea de 11 iulie, efectuand operatiunea de larvicidare in zona lacurilor din Craiova, pe o suprafata de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchistilor, Lacul Valea Fetii, Lac Facai, lacul din Gradina Botanica, Lac Valea Sarpelui si cel de la Hanul Doctorului).

Citeste si :  Campanie de promovare a cateilor fara stapan din Adapostul Breasta, in luna octombrie

In noaptea de 12 iulie, este programata dezinsectia in Parcul Nicolae Romanescu si zonele adiacente. In noaptea de 13 iulie, activitatea de dezinsectie va fi derulata in Parcul Tineretului, cimitirele Nord si Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tanase si de la Casa Stiintei si Tehnicii. Echipele care actioneaza la nivelul Craiovei vor demara interventia in celelalte cartiere ale Craiovei in data de 14 iulie, incepand cu ora 24.00, aceasta urmand sa se desfasoare in functie de conditiile meteorologice existente.

Suprafata pe care va avea loc operatiunea de combatere a insectelor daunatoare in cadrul acestei etape este de 762,35 hectare, programul de interventie putand fi modificat in functie de conditiile meteologice existente.

Precizam faptul ca, in mod uzual, intervalul de pauza intre etapele de dezinsectie efectuate de operatorul de salubritate este de 18 zile insa, avand in vedere conditiile meteorologice inregistrate in Craiova, respectiv perioade de caldura alternate cu perioade de precipitatii si umiditatea crescuta, care au ingreunat desfasurarea activitatii si au scazut eficienta dezinsectiei, precum si sesizarile facute de locuitorii Craiovei direct la operatorul de salubritate si prin Telefonul Cetateanului, este necesara devansarea interventiilor pentru combaterea insectelor daunatoare.

Citeste si :  Salubritate Craiova : Nu aruncati deseuri pe domeniul public

In perioada 20-21 iulie 2019, este programata o noua interventie, in cadrul acestei etape de dezinsectie pulverizarea insecticidelor urmand sa se desfasoare pe cale aeriana. Tratamentele avio-chimice, care vor avea loc in functie de conditiile meteorologice existente, se vor desfasura pe o suprafata de 780 hectare.
Mentionam faptul ca, potrivit Programului anual de combatere a vectorilor pentru anul 2019, au fost planificate pentru acest an patru etape de dezinsectie prin pulverizare terestra si alte patru prin pulverizare aeriana a insecicidelor. Pana in prezent, au fost desfasurate trei etape de dezinsectie aeriana si doua prin pulverizare terestra, dupa urmatorul program:
I. 19-20 mai 2019- dezinsectie aeriana
II. 10-24 iunie- dezinsectie terestra
III. 15-16 iunie- dezinsectie aeriana
IV. 1-19 iulie- dezinsectie terestra
V. 6-7 iulie- dezinsectie aeriana

Citeste si :  Salubritate Craiova : Incepe a treia etapa de deratizare pe domeniul public din acest an

Etapele 2-3 si 4-5 de dezinsectie s-au desfasurat concomitent, astfel incat sa fie exterminate cat mai multe insecte vii.
In momentul de fata, in activitatea de dezinsectie prin pulverizare aeriana, societatea noastra foloseste solutii de lucru cu doza maxima recomandata de producatorul insecticidului Solfac Trio pentru combaterea insectelor zburatoare, respectiv 60 ml la 10 litri de apa la hectar, in timp ce pentru dezinsectia terestra se folosesc 50 ml la 1 litru de solvent pentru o suprafata de 1000 metri cubi (doza maxima), avand in vedere ca operatiunea se executa prin termonebulizare.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.